„Pénzt kért tőlem, hogy haza tudjon utazni” – pofátlan csalók garázdálkodnak Gyálon





Ahogy közelegnek az ünnepek, egyre inkább megszaporodnak a kisstílű szélhámosok, akik néhány tízezer forintért bármilyen hazugságra képesek. Az adventi időszakban is érdemes körültekintőnek lenni, mert könnyen hoppon maradhatunk.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2023.12.08.
csaló bűnüldözés átverés rendőrség

Új módszerrel próbálják meg felületetni a csalók a jóhiszemű embereket, ami így az ünnepek közeledtével gyakran be is jön. Egy gyáli Facebook-csoportban egy férfi osztotta meg tapasztalatait, miszerint egy jól szituált fiatalember, üzletembernek kiadva magát próbált meg pénzt kicsalni belőle.

Business,Man,Carrying,White,Mask,To,His,Body,Indicating,Business
Bécsi üzletembernek mondják magukat a csalók Fotó: Twinsterphoto/Shutterstock

Egy kopasz fiatalember bécsi üzletembernek adja ki magát és azt állítja, hogy egy üzletben hagyta a pénzét és az iratait

 – írja a férfi, majd azzal folytatja, hogy a jól szituált úriember pénzt, illetve számlaszámot kért tőle és azt ígérte, hogy átutalja a „kölcsön” kapott összeget, de őt ezzel nem tudták megtéveszteni.

A bejegyzés írója szerint a csaló jólöltözöttségével próbál pozitív benyomást kelteni, sőt erre fel is hívja ártatlan áldozatai figyelmét. A posztoló arra is kitér, hogy az illetőt nehéz leszerelni, így mindenkit óvatosságra int. Az sajnos nem derül ki, hogy a csaló csak a készpénzre utazik-e, ám a legbiztosabb az, ha bankkártyaadatainkat idegeneknek soha nem adjuk ki.

A bejegyzés alatt többen is írnak hasonló esetekről.

Múltkor az M5-ös gyáli lehajtójánál egy aranygyűrűt kínált nekem egy üzletember, mert nem tudott tankolni

 – írja az egyik kommentelő, míg egy másik arról számol be, hogy ő azt látta, hogy benzineskannával rohangál az autók között és segítséget kér.

„Nálam is próbálkozott. Állítása szerint elhagyta a kulcsát, a másik pedig a kulcsmásolónál van, aminek a kiváltására tőlem próbált meg kérni több tízezer forintot”

 – írja egy hölgy, aki azt is megemlíti, a férfi fűt-fát megígért, hogyan juttatja majd neki vissza a pénzt.

A Metropol megkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik azonnal felvették velünk a kapcsolatot, ám elmondásuk szerint az üggyel kapcsoltban nem érkezett bejelentés a kapitányságukra. Ha bárki úgy érzi, bűncselekmény áldozata lett, vagy megpróbálták megvezetni, mielőbb tegyen bejelentést a rendőrségen, hiszen a rendőrség csak ekkor tud utánajárni az esetnek.





 





Ezeket olvastad már?
Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás