RETRO RÁDIÓ

„Pénzt kért tőlem, hogy haza tudjon utazni” – pofátlan csalók garázdálkodnak Gyálon

Ahogy közelegnek az ünnepek, egyre inkább megszaporodnak a kisstílű szélhámosok, akik néhány tízezer forintért bármilyen hazugságra képesek. Az adventi időszakban is érdemes körültekintőnek lenni, mert könnyen hoppon maradhatunk.Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2023.12.08.
csaló bűnüldözés átverés rendőrség

Új módszerrel próbálják meg felületetni a csalók a jóhiszemű embereket, ami így az ünnepek közeledtével gyakran be is jön. Egy gyáli Facebook-csoportban egy férfi osztotta meg tapasztalatait, miszerint egy jól szituált fiatalember, üzletembernek kiadva magát próbált meg pénzt kicsalni belőle.

Business,Man,Carrying,White,Mask,To,His,Body,Indicating,Business
Bécsi üzletembernek mondják magukat a csalók Fotó: Twinsterphoto/Shutterstock

Egy kopasz fiatalember bécsi üzletembernek adja ki magát és azt állítja, hogy egy üzletben hagyta a pénzét és az iratait

 – írja a férfi, majd azzal folytatja, hogy a jól szituált úriember pénzt, illetve számlaszámot kért tőle és azt ígérte, hogy átutalja a „kölcsön” kapott összeget, de őt ezzel nem tudták megtéveszteni.

A bejegyzés írója szerint a csaló jólöltözöttségével próbál pozitív benyomást kelteni, sőt erre fel is hívja ártatlan áldozatai figyelmét. A posztoló arra is kitér, hogy az illetőt nehéz leszerelni, így mindenkit óvatosságra int. Az sajnos nem derül ki, hogy a csaló csak a készpénzre utazik-e, ám a legbiztosabb az, ha bankkártyaadatainkat idegeneknek soha nem adjuk ki.

A bejegyzés alatt többen is írnak hasonló esetekről.

Múltkor az M5-ös gyáli lehajtójánál egy aranygyűrűt kínált nekem egy üzletember, mert nem tudott tankolni

 – írja az egyik kommentelő, míg egy másik arról számol be, hogy ő azt látta, hogy benzineskannával rohangál az autók között és segítséget kér.

„Nálam is próbálkozott. Állítása szerint elhagyta a kulcsát, a másik pedig a kulcsmásolónál van, aminek a kiváltására tőlem próbált meg kérni több tízezer forintot”

 – írja egy hölgy, aki azt is megemlíti, a férfi fűt-fát megígért, hogyan juttatja majd neki vissza a pénzt.

A Metropol megkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik azonnal felvették velünk a kapcsolatot, ám elmondásuk szerint az üggyel kapcsoltban nem érkezett bejelentés a kapitányságukra. Ha bárki úgy érzi, bűncselekmény áldozata lett, vagy megpróbálták megvezetni, mielőbb tegyen bejelentést a rendőrségen, hiszen a rendőrség csak ekkor tud utánajárni az esetnek.

 

Ezeket olvastad már?
Hátborzongató dolgok derültek ki Maddie feltételezett gyilkosáról

Hátborzongató dolgok derültek ki Maddie feltételezett gyilkosáról

Elvitték minden idők eddigi legnagyobb Ötöslottó jackpotját

Elvitték minden idők eddigi legnagyobb Ötöslottó jackpotját

Botrány: meghurcolták a rendőrök a tízéves kisfiút, az anya kártérítést követel

Botrány: meghurcolták a rendőrök a tízéves kisfiút, az anya kártérítést követel

Háromszor támadt ez az állat egy nőre Terézvárosban

Háromszor támadt ez az állat egy nőre Terézvárosban

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás