Érkezik a mínusz 11 fok, ekkor várható havazás a következő napokban





Fogcsikorgató hidegre kell felkészülnünk.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2023.12.03.
Módosítva: 2023.12.03.
hószállingózás havazás fagy

Vasárnap a viharos szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap; de keleten lesznek erősen felhős tájak – itt hózáporok is előfordulnak. Erős lehűlés várható: reggel már mindenhol fagyni fog, és délután is csak fagypont körül valószínű a hőmérséklet.

Képünk illusztráció Fotó: Pexels

Hétfőn fátyolfelhős, részben napos időre van kilátás. Nem lesz csapadék. Reggel –11 és –3, délután –4 és +2 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden északnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő hószállingózás. Reggel –6, délután +1 fok valószínű.

Szerdán erősen felhős, párás, foltokban ködös időre van kilátás. Elszórtan hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. 0, +1 fok ígérkezik – írja a Köpönyeg.

„Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív- és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki” – figyelmeztett dr. Pukoli Dániel.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás