Tíz tonna papíradományt kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat





„Egy társadalom értékrendjét az minősíti, hogyan gondoskodik a gyermekeiről, az időseiről és a szegényeiről” –mondta az atya, amikor átvette a Vajda-papír cégcsoport papíradományát.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2023.11.15.
Módosítva: 2023.11.27.
Kozma Imre Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítség támogatás

Tíz tonna háztartási papíradományt kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Vajda-papír cégcsoport idén a karitatív szervezet idősgondozásában részt vevő rászorulókat segíti, mintegy 30 millió forint értékben. Kozma Imre atya szerint ez egy évre elegendő az egész szervezetnek, így óriási könnyebbség, hogy a támogatásnak köszönhetően más feladatra költhetik azt a pénzt, amit a szeretetszolgálat erre fordított volna. 

Kozma atya
Néhány idős személyesen is átvehette a cég ajándékait. Maga a támogatás összesen 3 ezer embernek lesz elég, egy éven át  Fotó: Máté Krisztián

Kozma atya az egymásért vállalt felelősségről beszélt

„A cselekvő hazafiság azt jelenti, hogy felelősek vagyunk egymásért, a szűkebb és tágabb közösségért. Ez az élet üzenete, mi pedig az életet szolgáljuk, minden helyzetben, minden körülmények között! Mi, emberek kapcsolatokban élünk, azok által is válunk azzá, amivé leszünk, és ez az élet szolgálatára van. A bölcsesség azonban abban mutatkozik meg, hogy az ember ebben a világban nemcsak magát, hanem másokat is éltet” – mutatott rá Kozma Imre atya, amikor átvette a Vajda Papír Kft. támogatását, amelyet a cég háromezer olyan embernek szán, akik részt vesznek az idősgondozásban.

Kozma atya
Vajda Attila már ötödik éve támogatta a szeretetszolgálatot, Kozma atya és a szervezet számára ez hatalmas segítség  Fotó: Máté Krisztián

A karitatív szervezet országszerte 27 bentlakásos és 7 nappali intézményben, valamint házi segítségnyújtással és jelzőrendszeres házi gondozással mintegy 2700 idős ember gondos ápolását végzi naponta. A több mint 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adományt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Fő utcai Gondviselés Házában működő idősotthon lakói vették át. Kozma Imre atya az eseményen arra hívta fel a figyelmet, hogy a  felajánlott higiéniai papírtermékek – toalettpapírral, papírzsebkendővel és háztartási papírtörlővel – a teljes országos hálózatnak elegendőek egy évig, így másra fordíthatják az eredetileg erre szánt összeget, ami hatalmas segítség.

A rászorulók kedvessége és szeretete minden alkalommal meghatja Vajda Attilát 
Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

 

Vajda Attila szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rendszerén belül működő idősotthonok különösen nemes célt szolgálnak. Azokban a magas szintű ellátás az emberi méltóság megőrzéséhez is hozzájárul, ez pedig kiemelten fontos az életben. Az idősgondozásban lévő emberek között ugyanis sok a magányos, sok embernek nincs otthona. Nem áll mögöttük támogató család. Ezért az idősek segítése nagy figyelmet és empátiát igényel. Az idős korosztály megbecsülése és tisztelete pedig társadalmi kötelességünk. A segítség aktualitása sohasem szűnik meg, hiszen mindig vannak rászorulók, és mindig vannak olyan cégek és emberek, akik szeretnék enyhíteni mások terheit. 

Azt gondolom, hogy az az emberfeletti erő, ami a máltai szeretetszolgálat minden önkéntesében és dolgozójában benne van, az az emberi életet méltóságban gondozza. Ez számunkra nemes érzés és ezt támogatni is nagyon jó érzés. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindebben követendő példát mutat. Mi ötödik éve támogatjuk a szervezetet és megígérhetem, hogy a jövőben is ezt fogjuk tenni, másnak is ezt ajánlom. Fantasztikus amikor látom azokat az időseket vagy rászorultakat, vagy korábban a gyerekeket, akiket támogattunk, nagyon jó érzés a szemükbe nézni, látni a csillogást. Látni, hogy legalább arra az egy perce örömet tudunk csalni az életébe

– mondta a cég ügyvezetője.

 

Kozma atya
Fotó: Máté Krisztián

Mi, emberek egymásnak adósai vagyunk, egymást is éltetjük, mert egymásra bízott minket az Isten. Akkor, amikor egy ilyen eseménynek vagyunk a tanúi, mint ma, akkor az egy olyan jel a világban, amely mindenkire fényt áraszt. Utat mutathat, hogy felelősek vagyunk egymás életéért. Az ilyen ember megfeledkezik önös érdekeiről, mert tudja, hogy a legnagyobb érték nem az egyén java, hanem a közösség szolgálata. Aki eljut idáig, az Krisztus-követő, akár tudatosítja ezt magában, akár nem.  Ma elsősorban azokra az idős testvéreinkre gondolunk, akik az életüket már csak úgy tudják értelmezni, hogy visszafelé néznek. Odaállunk melléjük, »karba vesszük őket«, megköszönve áldozatos életüket 

– fogalmazta meg gondolatait az eseményen Kozma Imre atya, aki azt reméli, hogy a jó példát mások is követik és saját termékeikkel, a lehetőségükhöz mérten, támogatják a rászorulókat.

Nézd meg videón Kozma atya üzenetét!

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás