Őszi burgonyavásár: rothadó takarmánykrumplival kedveskedett a lakosoknak Óbuda polgármestere





Kiss László DK-s polgármesternek idén sem sikerült botrány nélkül megúsznia a lakossági burgonyavásárt, többeknek minősíthetetlen krumplival szúrták ki a szemét a III. kerületben.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2023.10.29.
őszi burgonyavásár takarmánykrumpli Óbuda Kiss László

Ismét eljött a nagy nap, amikor Óbuda önkormányzata megszervezhette az őszi burgonyavásárt. A kerület korábbi polgármestere, Tarlós István nevéhez fűződik az évente ismétlődő, a lakosságot– főként rászorulókat és nyugdíjasokat – támogató akció, amelyet később minden polgármesternek sikerült is megszerveznie annak rendje-módja szerint. És akkor jött Kiss László...

Sokan ilyen burgonyát kaptak Kiss László DK-s polgármestertől Fotó: Facebook

Sok óbudai nyugdíjas dobta a kukába azt a Németországból származó és átcímkézett takarmánykrumplit, amelyet Kiss László nevében osztott az önkormányzat az őszi burgonyavásár keretében. A rothadó burgonyát a kerület több pontján is kínálták, volt, aki 20 kilogrammal tért haza boldogan, amikor is szembesült a kiábrándító helyzettel. Ráadásul az önkormányzati standok „árusainak” a polgármestert reklámozó baseballsapkát kellett viselniük, illetve egy fényképes önreklámozó brossúrával is kedveskedett Kiss, amit a takarmányeledel mellé adtak. Ezen – korábbi szokásához híven – egy általa favorizált krumplis étel receptje volt, méghozzá a tócsnié. 

A Facebookon láttam, hogy egymást érik posztok, amelyben panaszkodnak az óbudaiak, fotókat is mutatva, az önkormányzat által adott burgonyáról. Ezeken a származási országot is lefotózták, innen derült ki, hogy milyen burgonyát is adtak Kissék. Látszódott az is, hogy voltak, akiknek jó minőségű jutott, tehát vélhetően spórolásból keverhették a két minőséget. Szomorú, hogy miközben a lakosságon spórolnak, addig mindenféle marketing- és kommunikációs fogásra pedig költenek. Ez nem szól semmi másról, mint arról, hogy a jövő évi önkormányzati választásra készülnek

– mondta a Metropolnak Gyepes Ádám, Óbuda fideszes képviselője.

A németországi rothadó, penészes takarmányburgonya ügye robbantotta a netet

Idézünk néhány bejegyzésből:

„Hogy fordulna fel ez a szemétláda 🙁 🙁 Ezért álltunk sorba szakadó esőben 2 órát 🙁 🙁

„Mehet a krumpli a »levesbe«!!”

„Kösz a rohadt krumplit, m...s senkiházi, még le sem volt takarva a szakadó esőben. Vissza is dobtam, hogy ezt egyétek meg ti!”

„Szavazatvásárlás krumplival...”

„Gratulálok. Ez a szerencsétlen csak ennyire volt képes.😡
„Mi pénteken hoztuk el a krumplit, és teljesen rendbe volt, raktár U parkolóból, köszönjük szépen😉

„Úgy látszik, hogy a kezdeti negatív hozzászólások miatt az utolsó napra kicserélték a krumplikat.”

„A rohadt krumpli nagy segítség!!!!!!!”

Korábban ezzel a brossúrával népszerűsítette magát az egyébként önkormányzati program keretében Kiss, akkor nem volt megfelelő krumpli, így a leves igen üresre sikerülhetett Fotó: Facebook

Kiss Lászlónak negyedik éve beletörik a bicskája a burgonyavásárba

Úgy látszik, Kisséknek jól bevált a német takarmányburgonya, hiszen a választásokat követő első évben szintén azt adtak sokaknak. Volt olyan év is, hogy a 60 raklapnyi burgonya kétharmada tárolókban rohadt el ahelyett, hogy kiosztották volna. Előfordult, hogy tömegek maradtak krumpli nélkül, mert nem volt megfelelő mennyiségű áru. Bár a hivatal posztja szerint rengeteg burgonya érkezett, furcsamód az első két órában elfogyott a muníció és volt osztási pont, ahol soha többet nem is volt. Tavaly Kiss már trükközött is vélhetően azzal, hogy kevesebb osztópontot jelöltek ki, feltételezhetően tudták, hogy nem lesz elég a burgonya. Azt megelőzően ugyanis a jogosult idősek és családosok nemhogy nem tudtak háromszáz forintért 20 kiló krumplit venni háztartásonként, de még órákat sorba is álltak azért, hogy azután üres kézzel távozzanak. Egy másik alkalommal egy helyi lap arról írt, hogy a vásárról mérlegelés nélkül, goromba hangnemben zavarták el azokat is, akiknek csak néhány forinttal haladta meg a vásárlásra jogosító határt a jövedelmük, és így sokaknak üres kézzel kellett távozniuk, pedig burgonya még maradt bőven.

A bolti áraknál drágábban osztogatták a „jótékonysági” almát

A krumpli nélküli krumplivásár után „kedvezményes almavásárlási akciót” is hirdetett a III. kerületi önkormányzat. Mint kiderült, az almákat jóval drágábban adták a kispénzű nyugdíjasoknak, illetve a rászorulóknak, mint a vásárcsarnokokban vagy némely áruházláncban.
 

 





 





Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás