„Mennyi időnek kell eltelnie, hogy abbahagyják?" – Nincs megállás: most 149-cel repesztettek az Árpád hídon





A gyorshajtókat nem hatotta meg a horrorbaleset, egy hónappal a tragédia után is iszonyatos tempóban rongyolnak át az Árpád hídon.



Megosztás
Szerző: V.S.
Létrehozva: 2023.08.02.
Módosítva: 2023.08.03.
versenyzés gyorshajtás Árpád híd

Úgy látszik, van, akinek még egy egész országot megrázó horrorbaleset sem elég intő jel arra, hogy lassítson a tempón. A Metropol is írt a főváros útjain tartott autós versengésekről, amiknek július 1-én hajnalban tragikus baleset lett a vége, ami sokkolta a magyar embereket. 

Egy Mercedes AMG és két BMW nyomta padlóig a gázt a Papp Károly utcától kezdve, azonban a Mercedes padkát fogott a híd előtt, kisodródott, és a szalagkorlátot átszakítva a kerékpársávra csapódott, ahol elgázolta a békésen kerekező biciklist, I. Benjámint. 

A tragikus baleset felhívta a figyelmet az utcai versenyzés veszélyeire - Fotó: Bors

A férfi azonnal meghalt, míg a Mercedes és az egyik BMW sofőrje súlyosan megsérültek. A baleset után a rendőrség közölte: innentől fogva fokozottan fogják ellenőrizni azokat a fővárosi útszakaszokat, amelyek potenciális versenyszakaszok, köztük természetesen a baleset helyszínét, az Árpád hidat és környékét. A helybeliek elmondták, hogy a szakasz tökéletes a potenciális vagánykodóknak és az életveszélyes versenyzőknek, ugyanis egy hosszú egyenes:

Megközelítőleg sík és egyenes szakasz, éjjel pedig kevés az autó errefelé, így az ilyen emberek már régóta ide szoktak

– mesélte egy környékbeli. 

Azonban úgy tűnik, egy hónappal a baleset után sem sok foganatja volt a rendőrök figyelmeztetésének: annak ellenére, hogy hétvégente, pénteken és szombaton éjjel is trafiznak, elképesztő mennyiségű gyorshajtó kerül a látókörükbe: július 21-én és 22-én, 18 óra és 2 óra között tartottak ellenőrzést, ami közben egy mercis 171 kilométeres sebességgel zúgott át a hídon, míg egy BMW-s 158-as lendülettel közelítette meg. Az eggyel azelőtti hétvégén is hasonló volt a helyzet: összesen 81 gyorshajtót szűrtek ki, akik közül volt, aki 167-tel, míg más 150-nel tépett, míg a múlt hétvégén egy hulla részeg férfi száguldozott az Árpád hídon. 

A kocsi a tragédia éjjelén majdnem 140-el rongyolt. A legutóbbi hétvégén volt, aki 149-el repesztett. A helyiek félnek – Fotó: Bors

Július utolsó hétvégéjén ismét nagyszabású ellenőrzést tartottak a zsaruk, különös tekintettel az Árpád hídra és környékére. Az eredmény lesújtó: ismét akadt olyan sofőr, aki majdnem elérte a 150 kilométeres sebességet:

A hídon az ellenőrzés során összesen 242 járműnél mértek sebességtúllépést, melyek közül a két legnagyobb sebességgel közlekedő autós 131 km/óra és 149 km/órával ment

 – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A mostani hétvégén 149-el rongyolt a kocsi – Fotó: Police

A helyiek már csak ingatják a fejüket:

Nem kell egyébként hétvége ahhoz, hogy itt gyorsan menjen valaki. Van, aki nap közben, majdnem csúcsidőben cikázik, van, aki éjjel hajt olyan tempóban, hogy szemmel sem tudjuk követni. Már attól félünk, mikor jön a következő baleset

– mondta egy közelben élő. 


 





 





Ezeket olvastad már?
"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás