Borzasztó tragédia: tűz ütött ki a fogyatékossággal élők üdülőjében, sokan meghaltak





Tűz ütött ki szerdára virradóra az északkelet-franciaországi Wintzenheim, fogyatékossággal élők számára fenntartott üdülőjében, a hatóságok és a sajtó eleinte 11 eltűntről számolt be, később azonban kilenc holttestre bukkantak az épületben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.09.
Módosítva: 2023.08.09.
tragédia holttest tűz

A mentési munkálatok vezetője, Philippe Hauwiller alezredes kijelentette: 

kilenc holttestet találtunk, két embert még mindig eltűntként tartanak nyilván.

A hatóságok tájékoztatása szerint a reggel fél 7 körül keletkezett tüzet sikerült hamar eloltani, 17 embert kimenekítettek, egyikőjüket kórházban ápolják. Az eltűntek egy Nancyból érkezett csoport tagjai, mind felnőttek.

Gérald Darmanin belügyminiszter azt mondta, az üdülőben fogyatékossággal élők egy csoportját szállásolták el. Hozzátette, a lángok az 500 négyzetméteres épület 300 négyzetméterén pusztítottak, és félő, hogy a tűznek több halálos áldozata is van.

Élisabeth Borne francia miniszterelnök közölte, hogy a helyszínre tart. „Gondolataim az áldozatokkal és szeretteikkel vannak” – tette közzé a közösségi médiában. Emmanuel Macron államfő tragédiáról írt a korábban Twitterként ismert X közösségi oldalon.

A Strasbourgtól mintegy 70 kilométerre délre fekvő Wintzenheim városában található üdülőt egy tanulási nehézségekkel küzdő emberekkel foglalkozó jótékonysági szervezet bérelte – közölte a helyi média.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás