RETRO RÁDIÓ

Messze már a kampányígéret: megállni tilos táblánál szállt ki Pikó András szolgálati kocsijából

Józsefváros polgármesterét is szolgálati kocsin viszik, bár kerékpárt és tömegközlekedést prédikál. Pikó András még fokozta is: szabálytalanul, a megállni tilos táblánál pattant ki szolgálati kocsijából, hogy így csak 2 métert kelljen gyalogolnia.Megosztás
Szerző: Forgács Ági
Létrehozva: 2023.06.17.
Pikó András szolgálati autó tilos

A szolgálati autónak még az ötletét is nevetségesnek tartotta Pikó András, aki még megválasztása után is azzal haknizott 2019-ben, hogy ő ragaszkodik megszokott életformájához, a bringához és a tömegközlekedéshez. Az elmúlt négy évben erősen megváltozott Józsefváros polgármesterének a gondolkodása: most már szolgálati autó és sofőr szállítja az egy köpésnyire lévő szomszéd kerületbe is. Nem is akárhogy! Simán leparkoltak a megállni tilos tábla alatt. 

Megállni tilos táblánál szállt ki Pikó András. Fotó: Facebook 

Pikó András és a kényelem

A Józsefvároshoz közeli Boráros téren tartott találkozót Karácsony Gergely Baranyi Krisztinával, Jámbor Andrással és Pikó Andrással. Utóbbi nagyon kényelmesen oldotta meg az odautazást. Az esemény helyszínétől mindössze pár méterre parkolt le sofőrje, hogy Józsefváros polgármesterének ne kelljen gyalogolnia. Az sem érdekelte őket, hogy mindezt a megállni tilos tábla alatt játsszák el. Pedig ez a közlekedési tábla azt jelenti, hogy csakis és kizárólag forgalmi okokból lehet megállni, tiltja a pillanatnyi megállást is, amíg valaki kiszáll az autóból. Kiszálláshoz megállni csak a várakozni tilos táblánál lehetséges, Pikóék azonban egyértelműen egy hatalmas X, azaz megállni tilos tábla alatt álltak meg.

 Hol vannak már azok a régi nyilatkozatok, amikor Pikó András szerint körberöhögték azok a kollégák, akiktől megkérdezték, hogy igényt tartanak-e szolgálati autóra. Hol vannak már a régi mondatok... „Az nekem nem jön össze alkatilag, hogy a verdával meg a sofőrrel hazacsapassak a Vajda Péter utcába. Az önkormányzatnak vannak éves BKV-bérletei, mi inkább azokat használjuk” – nyilatkozta Pikó András anno. Úgy tűnik, megváltozott az alkata... 

Karácsony Gergely az M3-as metró átadásán bukott le. "Itt az ideje, hogy kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést" – üzente kormánypárti politikusoknak, majd a felújított metrószakasz átadására sofőrrel és autóval érkezett... Ráadásul korábbi elektromos autóját is egy akár környezetszennyezőnek mondható dízel Volkswagenre cserélte.

 

 

Ezeket olvastad már?
11 évesen vesztette el a látását a fiatal, most valóra vált az álma

11 évesen vesztette el a látását a fiatal, most valóra vált az álma

Megfagyott a levegő a stúdióban: erre senki sem számított

Megfagyott a levegő a stúdióban: erre senki sem számított

Misztikus csillag forgatja fel az életünket - ezt ígéri a félemetes Antares

Misztikus csillag forgatja fel az életünket - ezt ígéri a félemetes Antares

7+1 tipp, hogy mindig biztonságosan hazajuss

7+1 tipp, hogy mindig biztonságosan hazajuss

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás