Elképesztő: tehenek vezették nyomra a rendőrséget





A rendőrség az eset után közleményben köszönte meg a csorda segítőkészségét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.05.13.
állati segítség rendőrség

Nem mindennapi eset játszódott le Észak-Karolinában: a rendőrség egy közveszélyesen száguldozó férfit vett üldözőbe, de az akció sikerét egy tehéncsordának köszönhették, mely a rejtőzködő menekülőhöz vezette az egyenruhásokat.

Fotó: Pixabay (Képünk illusztráció)

A 34 éves Joshua Minton jogosítványát már korábban bevonták, mégis motorra ült, és a környezetét is veszélyeztető módon száguldozni kezdett, mikor a rendőrök üldözőbe vették. Minton azonban előnyre tett szert, a rendőrök csak az út szélén elhagyott motorját találták meg, majd megpróbálták követni a nyomait. A keresésbe végül egy csordányi szarvasmarha segített be – közöttük próbált elrejtőzni a motoros. Csakhogy a haszonálaltokat annyira zavarta a területükre betörő idegen, hogy viselkedésükkel magukra vonták a rendőrök figyelmét, és gyakorlatilag elvezették őket az üldözött férfihoz.

Mintonra pénzbírságot szabtak ki, és bíróság elé kell állnia. A rendőrség azonban egy humoros hangvételű közleményben arra is kitért, hogy a bűnüldözés kapcsán korábban még nem mérték fel, mekkora segítséget nyújthatnak a tehenek, de a jövőben mindenképp fognak számolni velük is, és felállítják a Szarvasmarha Nyomkövető Osztagot – írja a Fox News.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás