RETRO RÁDIÓ

„Nincs tisztem megítélni vagy felülbírálni őt” – mondta a hajléktalannak kerekesszéket szerző Ricsi





A budapesti biztonsági őr egy igazi hétköznapi hős. Ricsi maga is nehéz körülmények között nevelkedett, ezért felnőttként próbál segíteni azokon, akikre más talán nem is gondolna.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.04.18.
adomány segítség hős Budapest

Egy XV. kerületi csoportban kért segítséget egy férfi, aki egy hajléktalant szeretett volna támogatni. A bejegyzésben elmesélte, egy olyan, utcán élő férfinak szeretne új kerekesszéket szerezni, akinek mindkét lábát amputálták, és a jelenleg használt széke már eléggé rozoga. A jó szándékú bejegyzésre – a szerző hatalmas meglepetésére – nagyon sok segítőkész ember jelentkezett, aki eladományozná használatos kívüli kerekesszékét. És bár a posztoló csak egy emberen szeretett volna segíteni, most azt fontolgatja, hogy több rászorulónak is juttat az adományokból.

Hála Ricsinek új kerekesszéket kap egy rászoruló – Fotó: Pixabay

A budapesti Hurubán Richárd az Újpalotai csevegőben jelezte az embereknek, hogy egy fedél nélkülin szeretne segíteni. 

„Az Akácfa utcában látom folyton. Ez az ember csakis kerekesszékkel tud közlekedni, viszont a mostani széke nagyon rossz állapotban van, már a háttámlája sincs meg” – kezdte el mesélni Ricsi, aki két nappal ezelőtt posztolta a bejegyzést, és büszkén árulta el lapunknak, hogy azóta már 4 felajánlás is érkezett. Budapestről kettőt, Gyömrőről és Gyöngyösről pedig egy-egy kerekesszéket ajánlottak fel.

Igazából az a legfontosabb, hogy attól, mert valaki hajléktalan, nekem nincs tisztem megítélni vagy felülbírálni őt, hiszen nem tudom, mi történt vele, miért került utcára. Én erre úgy gondolok, hogy ki tudja, lehet, holnap már én is ott leszek mellette. Sosem tudhatja az ember, hogy mi vár rá

 – fogalmazott a jótékony lélek.

Ricsi szerint nem szabad elfelejtenünk, hogy honnan jöttünk (Fotó: Metropol)

A jó szándékú férfi is nehéz körülmények között nőtt fel, állami gondozottként. Elmondása szerint ő sosem felejtette el, hogy honnan jött, és akinek csak tud, annak segíteni szeretne.

„Én a saját életemet mindig háttérbe szorítom mások érdekei miatt, mindig másokkal foglalkozom, és próbálok segíteni. A munkahelyemről is gyakran emiatt kések, mert ha látom, hogy valakinek segítségre van szüksége az utcán, annak segítek” – árulta el, majd arról is beszélt, hogy a hajléktalan férfi mit sem sejt arról, hogy hamarosan új kerekesszéket kap. Ez egy igazi meglepetés lesz a számára.

Sosem beszéltem még vele. Egyszerűen csak láttam, hogy segítségre szorul, ezért próbáltam megoldást találni. Az egyik kollégám fog segíteni elvinni neki autóval a kerekesszéket, és én úgy képzeltem el, hogy csak odasétálok és megkérdezem, mit szólna, ha lecserélnénk a járgányát? Ebben az a szép, hogy az ember meglepődik, és talán jobban is fog örülni neki

– részletezte a tervet.

Ricsit azóta is folyamatosan keresik az emberek, akik szívesen elajándékoznák az általuk már nem használt kerekesszéküket, valamint rászorulók is jelentkeztek nála.

„Van, ahol egy kisgyereknek kellene a szék... De olyan történetet is kaptam már, ahol egy rokkantnyugdíjas anyukának lenne ez hatalmas segítség. Úgyhogy, bár csak egy emberen akartam segíteni, úgy néz ki, ez egy hosszabb projekt lesz” – mondta.

Ricsi senkitől sem fogad el anyagi támogatást, csupán tárgyi adományokat, legyen az kerekesszék, ételcsomag vagy akár ruha. 

Többen felajánlották, hogy vadonatúj kerekesszékeket vennének, amit ingyen és bérmentve kaphatnának meg a rászorulók. Egy boldog mosoly pedig minden erőfeszítést kárpótol!

– fogalmazott.





 





Ezeket olvastad már?
Most érkezett: áll a forgalom a metró vonalán, sínekre ugrott valaki a Dózsa György úton - fotókkal

Most érkezett: áll a forgalom a metró vonalán, sínekre ugrott valaki a Dózsa György úton - fotókkal

„Szexelnek reggel, este és hajnalban!” – rettegnek az emberek, a lépcsőházban esnek egymásnak a Józsefvárost elárasztó drogosok és örömlányok – fotók

„Szexelnek reggel, este és hajnalban!” – rettegnek az emberek, a lépcsőházban esnek egymásnak a Józsefvárost elárasztó drogosok és örömlányok – fotók

Budapest régen - te felismered, hol járunk? - Kvíz

Budapest régen - te felismered, hol járunk? - Kvíz

Elesett az autópálya, már közel 10 kilométeres a torlódás

Elesett az autópálya, már közel 10 kilométeres a torlódás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás