Lecsaptak a fővárosi rendőrök a 28-as villamoson





A 28-as villamos vonalát ellenőrizték a budapesti járőrök. A rendőrök igyekeznek biztonságossá tenni a fővárost.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.02.15.
Budapest villamos ellenőrzés

Egy megállapodás keretében a fővárosi rendőrök a közösségi közlekedési eszközökön tartanak rendszeres ellenőrzést az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2023. február 8-án ellenőrizték a 28-as és a 28A villamost, a megállóhelyeket és azok környékét.

A 28-as villamos/Fotó: Budapesti Közlekedési Központ

Az akció alatt a villamosokon a rendőrök nem tapasztaltak jogsértést. A Blaha Lujza téren a járőrök elfogtak egy korábbi rongálás miatt keresett férfit, illetve a Teleki térnél köztisztasági szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki egy járókelővel szemben. A rendőrök a megállók környékén a közlekedési szabályok betartását is ellenőrizték, ennek következtében hat autóssal szemben helyszíni bírságot szabtak ki záróvonal átlépése miatt, valamint ugyanezért egy sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést alkalmaztak.

Legutóbb például arról számolhattunk be, hogy a budapesti trolin és az 50-es villamoson is ellenőrzést tartottak a hivatásosok. A rendőrök kemény munkájának köszönhetően napról napra biztonságosabb a főváros.

 

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.

 


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás