RETRO RÁDIÓ

A világ legjobb randihelyei közé került Budapest

Béccsel, Párizzsal, de még Rómával is felveszi a versenyt a magyar főváros, ha romantikáról van szó.Megosztás
Szerző: metropol
2023.01.30. 12:45
romantika lista valami amerika Budapest

Amikor szóba kerülnek a romantikus utazások, vélhetően az európai nagyvárosok jutnak eszébe a többségnek. Ki ne sétálgatna szívesen a festői Párizs utcáin, vagy ülne le  a Trevi-kút mellé Rómában, illetve sokan mennének át a Károly-hídon Prágában vagy éppen kávéznának egy klasszikus bécsi kávézóban. A Valentin-nap közeledtével az említett városok még inkább a fókuszba kerülnek a pároknál, hiszen a legtöbben egy hosszú hétvégi kiruccanással igyekeznek kedveskedni a szerelmüknek.

Az utazási cél kiválasztása viszont nem igazán egyszerű, mert hiába hemzseg a jobbnál jobb helyektől az öreg kontinens, az árak és szolgáltatások meghatározóak. Az egyik utazásra szakosodott portál nemrégiben csokorba szedte a legnépszerűbb Valentin-napi randihelyeket, melyen Budapest igen jó helyezést ért el, és a világ 25 legjobbja közé került.

I. SZENT ISTVÁN
Varázslatos látványban lehet része a szerelmespároknak esténként Fotó: Lakatos Péter

A portál számos tényezőt figyelembe véve arra a megállapításra jutott, hogy a magyar fővárosban egy átlagos szállás éjszakánként 95 euró, nagyjából 37 ezer forint, az éttermi árak pedig 40,57 eurós (15 800 forintos) áron mozognak. 

Ezzel pedig Budapest a második legolcsóbb város lett a listán, ami ugye különösen vonzóvá tesz egy utazási célpontot. Emellett a válogatás kitért az adott hely nevezetességeire, itt a fővárosunknál különösen kiemelik a Széchenyi fürdőt és a budai Várnál elterülő Halászbástyát, amiről azt írják, hogy olyan benyomást kelt, mintha az ember egy tündérmesébe csöppent volna. A legromantikusabb helyként egyértelműen a Duna-partot említik, ahol este egyszerre gyönyörködhetnek a szerelmespárok a város fényeiben, a Parlamentben, legyen szó akár a budai, akár a pesti oldalról. 

Fisherman's,Bastion,,Popular,Tourist,Attraction,In,Budapest,,Hungary
Még mindig az egyik legfőbb látványosság a Halászbástya Fotó: Shutterstock

A hosszú séták után megéhező párok számára kiváló lehetőségként ajánlja a portál a fővárosi éttermeket, bisztrókat, vendéglátóhelyeket, legyen szó a magyar vagy éppen a nemzetközi konyha különlegességeiről. Külön kitérnek rá, hogy Budapest olyan Michelin-csillagos éttermekkel is rendelkezik, amelyek Európában is egyedülállónak számítanak. A portál végül, de nem utolsósorban a gyógyfürdőkre hívja fel a figyelmet, szerintük a főváros több olyan termálfürdővel rendelkezik, amelyek a világ legjobbjai közé tartoznak.

A listán mások mellett megtalálható még: Barcelona, Párizs, Prága, illetve Róma, Lisszabon és Sevilla is. 

 

Ezeket olvastad már?
Gyászhír: elhunyt a népszerű magyar énekesnő

Gyászhír: elhunyt a népszerű magyar énekesnő

Az egész élete megváltozott egy 10 éves kisfiúnak, miután szörnyű baleset érte

Az egész élete megváltozott egy 10 éves kisfiúnak, miután szörnyű baleset érte

Óriási változás a húsvéti bevásárlásban, rengeteg embert érint

Óriási változás a húsvéti bevásárlásban, rengeteg embert érint

Kétszer is elküldték az orvosok az anyát, most az életéért küzd

Kétszer is elküldték az orvosok az anyát, most az életéért küzd

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás