Borzalom az idősotthonban, zsákba tették a halottnak hitt férfit





Súlyos tévedés történt az intézményben, a megrázó esetről még felvétel is készült. A hibát elkövető alkalmazottakat kirúgták.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.08.
tévedés

Bizarr esemény játszódott le egy sanghaji idősek otthonában. Egy lakót hullazsákba tettek, majd a holttestet elszállító autóhoz vitték, ahol azonban a férfi megmozdult… A temetkezési vállalat dolgozói akkor jöttek rá, hogy az illető még él, így gyorsan vissza is vitték az otthonba. Az esetről készült felvétel hamar elterjedt és óriási felháborodást keltett Kínában.

Fotó: Shutterstock/Illusztráció

A Weibo nevű közösségi oldalon a kommentelők teljesen kiakadtak, van, aki szerint emberölési kísérlet történt, míg mások saját idős rokonaikat féltik. „Életben van! Életben van! Láttad? Ne takard le” – mondta az egyik dolgozó, amikor észlelte a tévedést. A Kínában elterjedt felvételen a videót készítő személy kommentárja is hallható: „Hogy történhet ilyesmi? Berakták a halottaskocsiba, majd visszavitték... Micsoda felelőtlenség, elképesztő felelőtlenség.”

Az elhunytnak hitt férfit kórházba vitték, szerencsére stabil az állapota. Az ügyben érintett alkalmazottakat viszont elbocsátották, sőt egy orvos engedélyét vissza is vonták.

Sanghajban még érvényben vannak a szigorú karanténszabályok, az emberek egyre türelmetlenebbek. A korlátozások feloldásának idejét nem lehet megjósolni, de sokat ront a helyzeten az alacsony átoltottság.

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás