RETRO RÁDIÓ

Május 16-i héten választhatja meg a parlament a miniszterelnököt – Videó!

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón többek között bejelentette, hogy a május 16-val kezdődő héten választja meg az Országgyűlés a miniszterelnököt.Megosztás
Szerző:
2022.04.21. 10:10
döntések

Soha egyetlen pártszövetség sem kapott ennyi szavazatot

Gulyás Gergely köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a választáson. Három kiemelkedően magas részvétel volt 1990 óta, és mindhárom esetben polgári kormányzás volt. 2002-ben, 2018-ban és 2022-ben a választók 70 százaléka vett részt. Az új kormány legitimációja erős. Külön köszönetet mondott annak a több mint 3 millió embernek, akik a kormánypártra voksoltak – tette hozzá. Soha egyetlen pártszövetség sem kapott ennyi szavazatot – mondta.

Politikai értelemben véget ért a mostani kormány megbízatása

A kormány mindaddig működik, amíg az új kormány nem alakul meg – közölte Gulyás Gergely. A kormány megbízatása május 2-ig tart. Politikai értelemben véget ért a mostani kormány megbízatása. A miniszterelnök sokakkal beszélt a jövőbeli kormányzásról – tette hozzá. Amint sikerül minden személyi és szervezeti döntésre választ adni, akkor arról a miniszterelnök tájékoztatást fog adni.

Kocsis Máté maradhat a Fidesz frakcióvezetője

A május 16-i héten alakulhat meg az új kormány, ekkor fogadhatják el az új kormányzati szerkezetet is – mondta a miniszter. Hozzátette: Kocsis Máté lehet ismét a frakcióvezető.

A koronavírus intenzitása csökkent

Jelentősen csökkent a súlyos koronavírusos megbetegedések száma az elmúlt időszakban – mondta Gulyás. A koronavírus továbbra is velünk van, a betegség intenzitása csökkent – tette hozzá.

Bővülhet a veszélyhelyzet fogalma

A jelenleg rendelkezésre álló forgatókönyvek alapján reális lehet, hogy még hosszú ideig tarthat az orosz–ukrán háború. Rövid távon a háború vége nem várható – mondta a miniszter. Május 31-ével megszűnik a járványvészhelyzet, de lehetővé teszik, hogy a szomszédban folyó háború miatt kiszélesítsék a veszélyhelyzet jogállását. A kormány bízik benne, hogy ennek az alkalmazásra nem lesz szükség – tette hozzá.

600 ezer menekült érkezett eddig

Több mint 600 ezer menekült érkezett eddig, és a kormány mindent megtesz, hogy aki itt akar maradni, az tudjon új életet kezdeni – fogalmazott a miniszter. A déli határ védelmére 600 milliárd forintot költött a kormány, és 40 milliárd forintot költött a kabinet az ukrajnai menekültekre. Az utóbbi összeg 2 százalékát fizette ki eddig az Unió.

Gulyás: Beváltak az árstopok

A magyar gazdaság stabil lábakon áll. Gulyás elmondta, hogy valamennyi árstop esetében dönt majd a kormány. Az árstopok beváltak, mivel jelentősen mérsékelték az inflációt. Az árstopok nélkül 13 százalék lenne az infláció, míg most 8,6 százalékos – ismertette a miniszter.

A beruházási rátánk továbbra is a második legjobb Európában

A miniszter ismertetése szerint amennyire lehet, a kormány megpróbálja fékezni az inflációt. 2022 augusztusában kezdődhet meg az infláció csökkenése az MNB adatai alapján – közölte Gulyás Gergely. Az unió átlagos fejlettségi szint 75 százalékát érte el az ország, és hét országot előztünk meg. A beruházási ráta továbbra is a második legjobb Európában.

Ezeket olvastad már?
Ma van a környezetvédelem világnapja: tippek, amivel te is tehetsz a természetért!

Ma van a környezetvédelem világnapja: tippek, amivel te is tehetsz a természetért!

Ügyetlen mozgás, fáradékonyság, kézremegés: veszélyes betegségre figyelmeztet a szakértő

Ügyetlen mozgás, fáradékonyság, kézremegés: veszélyes betegségre figyelmeztet a szakértő

Kizuhant egy beteg a kórház ablakán Nagyszebenben

Kizuhant egy beteg a kórház ablakán Nagyszebenben

Mutatjuk, mi az emberek véleménye a dollárbaloldalról

Mutatjuk, mi az emberek véleménye a dollárbaloldalról

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás