RETRO RÁDIÓ

Május 16-i héten választhatja meg a parlament a miniszterelnököt – Videó!

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón többek között bejelentette, hogy a május 16-val kezdődő héten választja meg az Országgyűlés a miniszterelnököt.Megosztás
Szerző: metropol
2022.04.21. 10:10
döntések

Soha egyetlen pártszövetség sem kapott ennyi szavazatot

Gulyás Gergely köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a választáson. Három kiemelkedően magas részvétel volt 1990 óta, és mindhárom esetben polgári kormányzás volt. 2002-ben, 2018-ban és 2022-ben a választók 70 százaléka vett részt. Az új kormány legitimációja erős. Külön köszönetet mondott annak a több mint 3 millió embernek, akik a kormánypártra voksoltak – tette hozzá. Soha egyetlen pártszövetség sem kapott ennyi szavazatot – mondta.

Politikai értelemben véget ért a mostani kormány megbízatása

A kormány mindaddig működik, amíg az új kormány nem alakul meg – közölte Gulyás Gergely. A kormány megbízatása május 2-ig tart. Politikai értelemben véget ért a mostani kormány megbízatása. A miniszterelnök sokakkal beszélt a jövőbeli kormányzásról – tette hozzá. Amint sikerül minden személyi és szervezeti döntésre választ adni, akkor arról a miniszterelnök tájékoztatást fog adni.

Kocsis Máté maradhat a Fidesz frakcióvezetője

A május 16-i héten alakulhat meg az új kormány, ekkor fogadhatják el az új kormányzati szerkezetet is – mondta a miniszter. Hozzátette: Kocsis Máté lehet ismét a frakcióvezető.

A koronavírus intenzitása csökkent

Jelentősen csökkent a súlyos koronavírusos megbetegedések száma az elmúlt időszakban – mondta Gulyás. A koronavírus továbbra is velünk van, a betegség intenzitása csökkent – tette hozzá.

Bővülhet a veszélyhelyzet fogalma

A jelenleg rendelkezésre álló forgatókönyvek alapján reális lehet, hogy még hosszú ideig tarthat az orosz–ukrán háború. Rövid távon a háború vége nem várható – mondta a miniszter. Május 31-ével megszűnik a járványvészhelyzet, de lehetővé teszik, hogy a szomszédban folyó háború miatt kiszélesítsék a veszélyhelyzet jogállását. A kormány bízik benne, hogy ennek az alkalmazásra nem lesz szükség – tette hozzá.

600 ezer menekült érkezett eddig

Több mint 600 ezer menekült érkezett eddig, és a kormány mindent megtesz, hogy aki itt akar maradni, az tudjon új életet kezdeni – fogalmazott a miniszter. A déli határ védelmére 600 milliárd forintot költött a kormány, és 40 milliárd forintot költött a kabinet az ukrajnai menekültekre. Az utóbbi összeg 2 százalékát fizette ki eddig az Unió.

Gulyás: Beváltak az árstopok

A magyar gazdaság stabil lábakon áll. Gulyás elmondta, hogy valamennyi árstop esetében dönt majd a kormány. Az árstopok beváltak, mivel jelentősen mérsékelték az inflációt. Az árstopok nélkül 13 százalék lenne az infláció, míg most 8,6 százalékos – ismertette a miniszter.

A beruházási rátánk továbbra is a második legjobb Európában

A miniszter ismertetése szerint amennyire lehet, a kormány megpróbálja fékezni az inflációt. 2022 augusztusában kezdődhet meg az infláció csökkenése az MNB adatai alapján – közölte Gulyás Gergely. Az unió átlagos fejlettségi szint 75 százalékát érte el az ország, és hét országot előztünk meg. A beruházási ráta továbbra is a második legjobb Európában.

Ezeket olvastad már?
Pornót posztolt exéről bosszúból egy nő

Pornót posztolt exéről bosszúból egy nő

Sokkoló felismerés, férfi nemi szervet talált egy benzinkutas

Sokkoló felismerés, férfi nemi szervet talált egy benzinkutas

Több millió forint értékű szexjátékszert loptak el

Több millió forint értékű szexjátékszert loptak el

Újabb kínai léggömböt észleltek, ezúttal Latin-Amerika felett

Újabb kínai léggömböt észleltek, ezúttal Latin-Amerika felett

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás