RETRO RÁDIÓ

Bejelentés: az minősül oltottnak, aki három oltást kapott





Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartotta meg a Kormányinfót, Mit, miért tesz a kormány? címmel.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.13.
döntések

Az itthoni koronavírus-helyzet értékelésével kezdődött a Kormányinfó.

A kórházi kapacitások esetében jól állunk. A normál betegágyak 75 százaléka szabad, összesen 25 százalék az ahol covidos, vagy gyanús embert ápolnak” – ismertette Gulyás Gergely. A politikus hozzátette, az elmúlt napokban is látható, hogy magas a fertőzöttek száma, ez továbbra is várható.

Sikeres volt az oltási akcióhét. Az első három napon 135 ezer oltást adtak be, ezért a kormány ezt február első két hetére is megfogja hosszabbítani.

„64 százaléka a magyaroknak be van oltva. A gyermekeknek adandó első oltással és második oltással ez is nőtt” – mondta el a politikus.

A védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá változik

A védettségi igazolvány február 15-től oltási igazolvánnyá lesz.

„Nem kell ehhez új igazolványokat kiadni. Február 15-től az minősül oltottnak, aki három oltást kapott, vagy a másodikat hat hónapon belül kapta meg” – fejtette ki Gulyás Gergely.

Oltáshoz fog kötődni a védettségi igazolvány érvényessége Fotó: MTI

Változik a karanténkötelezettség

„Gyorsabb lefolyású az omikron az eddigi vírusokhoz képest, ezért a karantén 7 napossá válik a felnőtteknél, 5 nap után negatív teszttel elhagyható az ingatlan. Iskolák körében is változik az eddigi szabályozás, ha egy osztályban fertőzött van, az oltatlanoknak 5 nap karantén lesz kötelező” – árulta el a miniszter.

Gazdasági kérdések a kormányülésen

6,5 százalék és 7 százalék közötti lesz a 2021-es gazdasági növekedés, ami 1990 óta a legmagasabb” – mondta el a miniszter.

„Három hónapig lesz érvényben a mostani élelmiszerárstop, de ez adott esetben meghosszabbítható” – mondta Gulyás. Szigorú szankciórendszer lesz azon üzletekkel szemben, akik nem tartják be a meghozott rendeletet.

A családok számára nagy segítséget nyújt az élelmiszerárstop Fotó: Shutterstock

Egy napon lesz a népszavazás és az országgyűlési választás

Üdvözöljük azt, hogy a népszavazás egyszerre lesz az országgyűlési választásokkal, ezzel 700 millió forintot spórolhatunk meg” – mondta el Gulyás Gergely.

A országgyűlési választásokról azt mondta a politikus, hogy nagyon fontos rajta a részvétel, azonban az is nagyon fontos, hogy az LMBTQ-propaganda témájában is ki kérhessék az emberek véleményét, ezért mindenkit arra biztat, hogy a népszavazáson is részt vegyenek.

„Fontos kérdésekről van szó, a szexuális propagandát indokolt megtiltani a kiskorúak előtt” – szögezte le a miniszter.

Egyszerre lesz az országgyűlési választás és a népszavazás Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Vidéki falvaknak is segít a kormány

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is beszámolt két kormánydöntésről.

A tavalyi év végén leégett szentesi Papp László Sportarénát újra építi a kormány, és biztosítja is ehhez a szükséges forrásokat” – mondta el Szentkirályi Alexandra.

„Az 5000 lakos alatti önkormányzatok számra biztosítani fogja a kormány, a polgármesterek fizetését, így mentesítik ez alól a kis lélekszámú településeket” – árulta el a szóvivő.

 





Ezeket olvastad már?
Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás