Szeretnél több lábon is megállni? Akkor fedezd fel Budapest 9, államilag elismert képzését





Mai gyorsan változó világunkban a legjobb, ha mi magunk is széles ismeretkörrel és tudással rendelkezünk. Ezzel gyakorlatilag elérhetjük azt, hogy akár több lábon is állhassunk, így könnyebben válogathatunk a munkáltatók álláskeresései között is. Ehhez most összegyűjtöttünk 9, államilag elismert képzést Budapesten, amit érdemes lehet elvégezni a jobb elhelyezkedés érdekében. (X)



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.04.
munkalehetőség

Milyen tanfolyamok közül érdemes válogatni?

A munkaerőpiac sajátossága, hogy egyes területeken rengeteg betöltetlen pozíció várja a munkavállalókat, míg másutt kifejezetten vadászni kell a megüresedett pozíciókra. Amennyiben szeretnénk elhelyezkedési esélyeinket javítani, akkor erre a különböző, államilag elismert képzések jelenthetnek ideális megoldást, amiket gyorsan és hatékonyan elvégezve, jóval hamarabb megtalálhatjuk az ideális munkahelyet.

(Képek forrása: Pixabay)

Ehhez persze jól jöhet pár, államilag elismert szakmai képzés Budapesten vagy annak környékén, amik közül érdemes lehet válogatni:

1. Logisztikai és szállítmányozási ügyintézőképzés

A logisztika mindig is egy olyan terület, ami könnyedén felszippantja a munkaerőt, hiszen a gazdaság és így egy vállalat is csak akkor lehet növekedési görbén, ha ki tudja elégíteni önmaga logisztikai igényeit, illetve az ehhez kapcsolódó szállítmányozási feladatokat. Egy vérbeli logisztikusnak persze otthon kell lennie a számok terén, nem árt ha tárgyalásban is otthon van, nem beszélve az esetleges igények felméréséről és annak kielégítéséről.

2. Pincérképzés

A logisztikai terület mellett a vendéglátás is hasonlóan hiányt szenved munkaerőben, ami miatt pincérként rendívül gyorsan elhelyezkedhetünk. Ehhez ma már szakmai tapasztalt sem feltétlenül szükséges, így nem meglepő, hogy a pályakezdők körében egyre népszerűbbek ezek a képzések.

3. Szakácstanfolyam

A pincér mellett a szakács is hasonlóan népszerű, főképp a főszezonban szinte esélytelen, hogy szakács végzettséggel ne halmozzanak el állásajánlatokkal a vendéglátók. Amennyiben tehát vendéglátásban keresünk lehetőséget, akkor a szakács és pincér képzések ideálisak lehetnek.

4. Eladóképzés

Az eladói munkakörök szintén igen gyakoriak az álláskeresési portálok adatbázisaiban, így aki gyorsan szeretne elhelyezkedni, annak egy ilyen képzés nagy könnyebbséget jelenthet. Egy szakképzett eladónak persze nemcsak a pénztárgép kezelését kell ismernie, hanem a termékek átvételét, kipakolását és árazását is gördülékenyen kell végeznie.

5. Élelmezésvezető-tanfolyam

Számos nagykonyhán, céges étkezdében vagy vendéglátóhelynél keresettek az élelmezésvezetői végzettséggel bíró munkaerő. Egy ilyen képzésnek köszönhetően közép-, majd felső vezetői pozícióban is elhelyezkedhetünk az állami és a vállalkozói szférában is.

6. Gyógyszertári szakasszisztens képzése

Az utóbbi időben jelentősen felértékelődött az egészségügyi végzettségek értéke, ezek közül érdemes kiemelni a gyógyszertári szakasszisztensi képzéseket. Ezeknek köszönhetően a gyógyszertárak folyamatosan üzemelhetnek, ami egy vírusos időszakban még inkább kiemelt jelentőségű.

7. Demenciagondozó

Sajnos a magyar társadalom egy elöregedő társadalom, ami miatt egyre nagyobb szerep hárul az idősek gondozására is. Ebben kulcsszerepet kaphat a demenciagondozás, amire ma már külön képzés készítheti fel a munkavállalókat, hogy szakszerűen segíthessék az idős emberek egészségének megőrzését.

8. Munkavédelmi előadó

A munkavédelem gyakorlatilag mindenhol jelen van a mindennapokban is. Legyen szó építkezésről, iparról, egészségügyről, vagy akár csak irodai munkáról, a munkavédelmi elvek és előírások betartása minden körülmények között fontos. Egy munkavédelmi előadó éppen ezen a téren segítheti a munkáltatókat és a többi munkavállalót is, így nem meglepő, hogy ezzel is könnyen elhelyezkedhetünk.

9. Aranykalászos gazda

Azok, akik inkább saját kezükbe vennék sorsukat és mondjuk a mezőgazdaságban csillogtatnák tudásukat, akkor egy aranykalászosgazda-képzéssel minden adott lehet, hogy a mezőgazdaság területén érvényesülhessünk.

Összegezve

A fenti képzések elvégzése tehát kifejezetten sokat segíthet számunkra a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. Emiatt pályakezdők és pályamódosítók számára is érdemes lehet ezek között válogatniuk. (X)





Ezeket olvastad már?
Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt PR-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás