RETRO RÁDIÓ

Károly herceg magyarul beszélt, ezt üzente a trónörökös – Videó!





Nagyszabású ünnepi rendezvényt tartottak hétfő este Londonban az Egyesült Királyság és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének századik évfordulója alkalmából.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.09.14.
diplomácia

A londoni magyar nagykövetség által szervezett fogadás résztvevőihez videóüzenetet intézett Károly trónörökös, II. Erzsébet királynő fia, az Egyesült Királyság majdani uralkodója.

Károly magyarul köszönt a jelenlévőknek, gratulált, és jókívánságait fejezte ki Áder János köztársasági elnöknek és a magyar népnek az évforduló alkalmából.

A walesi herceg hangsúlyozta: nagyon reméli, hogy Magyarország is részt vesz az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség eróziója jelentette kettős válság leküzdésében.

Károly herceg és édesanyja, a királynő (Fotó: Facebook/Royal family)

A trónörökös kiemelte: két olyan egzisztenciális veszélyről van szó, amelynek sürgető mivoltára ő személyesen immár negyven éve igyekszik felhívni a figyelmet.

Az Egyesült Királyság és Magyarország barátságának legfontosabb eleme a két nép közötti kapcsolat, és ennek része az is, hogy a Kárpát-medencén kívül az Egyesült Királyságban él a legnagyobb létszámú, Magyarországon született magyar közösség – hangsúlyozta Károly herceg.

A brit trónörökös a két nép közötti kapcsolat legszimbolikusabb alkotásának nevezte a budapesti Lánchidat

Kiemelte, hogy a hidat az angol William Tierney Clark tervezte és építését a skót Adam Clark irányította, Széchenyi István kezdeményezésére, aki az angliai mintájú lóversenysportot is meghonosította Magyarországon.

Fülöp edinburghi herceg háromszor járt hazánkban

A walesi herceg felidézte, hogy néhai édesapja, az életének századik évében idén elhunyt Fülöp edinburghi herceg háromszor is járt Magyarországon fogathajtó és egyéb lovasversenyek résztvevőjeként.

Fülöp herceg a királynő kíséretében 1993-ban is Magyarországra látogatott, és ez a királyi látogatás annak elismerése volt, hogy Magyarország 1989-ben sikeres rendszerváltást hajtott végre – fogalmazott a trónörökös.





Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás