RETRO RÁDIÓ

Vakcinafagyi? Igen, úgy tűnik, már ez sem lehetetlen...

Az egyik budapesti fagyizó különleges fagylaltokkal állt elő, így kedvünkre elnyalhatunk egy jó Pfizer-Szputnyik fagyit egy gombóc Modernával megspékelve.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.01.
ízletes desszertek

„A fagylaltozóról nagyon sok mindent tudnék mesélni, de ami miatt most a legérdekesebb, az a pár fajta fagylaltunk, amit a különböző gyógyszergyártók koronavírus elleni vakcináiról neveztünk el” – mesélte el Barile Renato, a Mester utcai I Love Gelato tulajdonosa.

Barile Renato, a Mester utcai I Love Gelato tulajdonosa (Fotó: Kovács Judit)

„Rengetegféle fagylaltunk van, körülbelül 35-40 félét is felszolgálunk egyszerre. Próbáltunk olyan „vakcinafagylaltokat” kreálni, amik valami miatt jellemzőek a gyártó ország származási országára, tehát például a Sinopharm egy ázsiai ország ízeit idézi, ezért kókuszos és maracujás. A Johnson and Johnson egy amerikai sajttortás, a Pfizer egy Kinder csokis fagyi, a Szputnyik egy alkoholos desszert, és az utolsó a Moderna, ami egy Snickers-szerű, mogyorós, karamellás fagyi” – mesélte Renato. Szerinte talán a Moderna a legkedveltebb „vakcina” náluk, de mindegyiket szeretik a vendégek.

A Moderna-vakcinafagyi közelről (Fotó: Metropol/Kovács Judit)„Szerintem az íz, ami magáért beszél” – így összegezte a tulajdonos, hogy miért is fogy az összes védőoltásuk.

A különleges ötletet egyébként még a második hullám alatt egy olasz cukrász adta.

„Ez alapján kezdtem el gondolkodni, hogy a vakcinákat hűvösön tartják és hogyan tudnám én ezt átvinni az én kis világomba. Óriásit futottunk a közösségi médiában. Nagyon sokaknak tetszett, de sajnos voltak negatív kommentek is, de nem szerettem volna senkit sem megsérteni azzal, hogy a járványból viccet csinálok” – mesélte Renato, aki elárulta azt is, hogy sajnos ők is megéreztek a koronavírus-helyzet hatásait, ráadásul most meg az időjárás miatt elmaradt a várt április-májusi nagy szezon. Budapesten máskor ilyenkor van a legnagyobb forgalom a fagylaltozókban.

Sütiben is van vakcina...

Hasonlóan jó ötlettel korábban egy cukrászda is előállt, akik szintén elkészítették a különböző vakcinák süteményes verzióját. A veresegyházi Sulyán Cukrászda üzletvezetője, Sulyánné Benkó Katalin elmesélte, hogy először az egyik cukrász csak viccből vetette fel az ötletet, de később komollyá vált.

„Jót nevettünk, ám engem nem hagyott nyugodni a gondolat, másnap reggel már a patikában kezdtem a napot, ahol vettem néhány fecskendőt. Amikor elárultam a kollégáknak, hogy én nagyon is komolyan vettem a poént, őrültnek néztek, és le akartak beszélni. Mondván, hogy most nagyon sok a beteg, ne viccelődjünk ezzel” – mesélte el a Metropolnak Kata. Később aztán megalkották a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, a Szputnyik V és a Sinopharm névre hallgató „szuri mousse-okat”, amik nagy sikert arattak a vevők körében.

A Szuri mousse-választéka (Fotó: Facebook)

 

Ezeket olvastad már?
Hátborzongató dolgok derültek ki Maddie feltételezett gyilkosáról

Hátborzongató dolgok derültek ki Maddie feltételezett gyilkosáról

Elvitték minden idők eddigi legnagyobb Ötöslottó jackpotját

Elvitték minden idők eddigi legnagyobb Ötöslottó jackpotját

Botrány: meghurcolták a rendőrök a tízéves kisfiút, az anya kártérítést követel

Botrány: meghurcolták a rendőrök a tízéves kisfiút, az anya kártérítést követel

Háromszor támadt ez az állat egy nőre Terézvárosban

Háromszor támadt ez az állat egy nőre Terézvárosban

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás