Dráma a Pest megyei dohányboltban, kivonult a rendőrség

Kiderült, hogy a tetteseknek nem ez volt az első ilyen akciójuk. Harmadik társukat még keresik.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.05.
érd dohánybolt betörés rendőrség lopás

Az érdi rendőrök néhány órán belül fogták el azt a két budapesti férfit, akik a gyanú szerint betörtek egy helyi dohányboltba. Kiderült, az elmúlt időszakban nem ez volt az egyetlen.

(Forrás: police.hu)

A két férfi 2021. április 3-án hajnali 2 óra körül feszítette fel egy érdi dohánybolt ajtaját és ablakát ahová bementek, majd zsákokba és zacskókba összerámoltak több mint kétmillió forint értékű dohányterméket, és azzal együtt elmenekültek a helyszínről.

Ugri nyomokat talált

A rendőrségre érkezett bejelentést követően az érdi nyomozók azonnal a helyszínre mentek, szemlét tartottak, adatokat és információkat gyűjtöttek és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomkövető kutyáját is bevetették. Az Ugri névre hallgató szolgálati eb egy helyszín közeli füves területre vezette őket, ahol ruhadarabokat és az ellopott dohány egy részét megtalálták.

Hamar a rendőrök látókörébe került két férfi, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 43 éves Cs. Zoltán és a 41 éves C. György kezén kora délután már kattant a bilincs, előállították őket. Kihallgatásuk során a gyanúsítás ellen panaszt nem tettek, mindketten elismerték a bűncselekmény elkövetését, sőt mi több, a korábban Gödön, Ürömön és Mendén történt dohánybolti lopásról is beszámoltak. A rendőrök mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat – írja a police.hu.

A lopás elkövetésénél harmadik társuk segédkezett, aki a helyszín közelében egy árokban megbújva látta el a figyelő szolgálatot, walkie-talkie-n keresztül tartották a kapcsolatot. A jelenlegi adatok alapján kapott társaitól hasonló megbízatást más alkalmakkor is, a rendőrök őt még keresik. A két budapesti férfival szemben lopás megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás