Még ma is rettegnek a lakók az újpesti késelés után - Fotóriport!





Mind a mai napig félnek azok a Munkásotthon utcai lakók, akik szemtanúi voltak annak a késelésnek, amely tavaly szenteste történt. Ráadásul az egyik család sérelemdíjat is követel, miután szerintük az eljáró járőrpár egyike nem megfelelően járt el az ügyben. Annak ellenére teszik ezt, hogy a hatóság időben érkezett és ártalmatlanította a támadót. Az elhíresült esetben az egyik rendőr kórházi ápolásra is szorult. A Metropol közel egy hónappal az események után a helyszínen járt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.25.
IV. kerület késelés

Drámai események játszódtak le az IV. kerületben december 24-én. Egy férfi késsel hadonászva rontott be egy panelházba, majd a kiérkező járőrpáros egyik tagját többször megszúrta, a másik rendőr a támadót lelőtte.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

A helyszínen lapunknak elmondták, hogy a ház összes falát újrafestették, mert mindenhol folyt a vér, és a VI. emeleten, ahol a lövések eldördültek, az ajtót is kicserélték. A lakók többsége aggódik és nem kíván nyilatkozni. Azonban volt, aki válaszolt kérdéseinkre. Egy nevét nem vállaló lakó elmondta, hogy ő a tizedik emeletről is hallotta a dörrenéseket és el sem tudta képzelni, hogy mi folyik odalent. A sérelemdíjjal kapcsolatban azt mondta, hogy nagyon nehéz ebben ítélkezni, mert nem tudja eldönteni, hogy kinek van igaza, mivel nem volt ott a történteknél és nem szeretne senki pártjára állni. Az eset az egész házat megrázta, a lakókban ez nagy sebet ütött, a házban most mindenki fél – mondta nekünk a ház lakója megtörten. B. Attila a ház másik lakója, szintén megtörve nyilatkozott az esetről. „Csak egy dörrenést hallottam, mintha az ég zengett volna. El sem tudtam képzelni, hogy mi zajlik oda kint. Akármi megtörténhetett volna rémisztő volt a helyzet – mesélte az esettel kapcsolatban.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Borbély Zoltán ügyvéd, a két rendőr jogi képviselője a Metropol megkeresésére elmondta, hogy a rendőrség parancsnoki kivizsgálást tartott a fegyverhasználatról, amelyet jogszerűnek és szakszerűnek értékeltek. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy ez nem jelenti az ügyészségi vizsgálat végét. Borbély Zoltán kijelentette, hogy megszúrt járőr társa, Erika jogos védelmi helyzetben cselekedett, ez pedig azt jelenti, hogy a büntetőjogban a jogos védelem büntethetőséget kizáró ok, polgári jogban jogellenességet kizáró ok, és kártérítést csak jogellenes károkozás esetén jár, ez a helyzet a sérelemdíj esetén is. Elismerés illeti és nem sérelemdíj terheli a jogos védelmi helyzetben lévő társát és saját életét mentő rendőrnőt. Egy nagyon hosszú pengéjű késsel folyamatos szúrásoknak volt kitéve, aki ha nem lép közbe, akkor meghal Erika rendőrkollégája - mondta az ügyvéd.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Fotó: Metropol/Nagy ZoltánA család a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól sérelemdíjat szeretne a megrázkódtatásokért. Minden elismerésük a rendőröké, de szerintük hibázott, mert úgy kellett volna lőnie, hogy figyeljen arra, hogy a lövés vonalában nincsen senki.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás