Lakossági parkolóktól csökken a várakozóhelyek száma Ferencvárosban - Videó!





A kezdeményezésnek nem mindenki örül a IX. kerületben élők közül, a helyi üzlettulajdonosoknak is problémát okoz a kieső helyek száma.



Megosztás
Szerző: Komáromi Bence
Létrehozva: 2021.01.19.
IX. kerület tarthatatlan körülmények

A veszélyhelyzet idején már 3 olyan parkolózónát jelöltek ki a belső Ferencvárosban, amelyeket csak az itt élők vehetnek igénybe. A Metropol szerkesztősége utánajárt, hogy a környékbeliek hogyan vélekednek ezek hasznosságáról.

Hétköznap ebédidőben a Ferenc téren csak néhány kocogót lehet látni elvétve, viszont az autós közlekedés annál nagyobb. Szűk utcák, gyakran félreálló járművek és felgyülemlő forgalom a jellemző. A tér mellett közterület felügyelők ügyelnek rá, hogy a lakossági parkolónak kialakított területen csak olyan kocsik parkolhassanak, amelyeknek tulajdonosa itt lakik. A környékbeliektől megtudtuk, hogy a környéken nagyon nehéz napközben parkolóhelyet találni, nem ritka, hogy több száz métert is gyalogolniuk kell a lakásukhoz. Ebből kifolyólag az itt található házakban lakók örülnek a kezdeményezésnek.

„Én is itt lakom és szeretem, amikor megtudok itt állni, mert ez nem mindig sikerül, van hogy a karton tejet az utca végéről hozom be.„ - mondta el Flóra a Metropolnak.

Fotó: Metropol

Azonban nem mindenki számára kedvező ez a helyzet. Azoknak az üzlettulajdonosoknak, akiknek nem a környékbeliek jelentik a fő bevételi forrást, kiesést okozhat a megcsappant helyek száma.

„Van olyan vendégem, aki emiatt idén már nem is jön, mert nem tud a közelben megállni.” - mondta el lapunknak december elején Andrea helyi üzlettulajdonos, aki hozzátette, hogy még egy probléma van ezzel a kezdeményezéssel. „ A helyi vállalkozóknak nem biztosítják a helyet, csak az ideszóló lakcímkártyások számára.„

Fotó: Metropol

Visszatérő probléma, hogy a kevés várakozóhely megléte miatt sokan a tilosban állnak meg, ezzel torlódást okoznak, vagy éppen munkavégzést akadályoznak. A zónák kialakítása után így megnőtt a „parkolóbűnözők” száma. Miközben a környéket jártuk, mi is szemtanúi voltunk annak, hogy egy rakodó területen egy terepjáró állt meg, ezzel zavarta egy megállni szándékozó futár munkáját. A kijelölt parkolók miatt nem hogy javult a helyzet ezen a téren, inkább többen a szállítók számára fenntartott helyen hagyják autóikat.

„Eddig is sokszor ideálltak a helyünkre, és máshonnan kellett megoldanom a szállítás alatti parkolást. Most még kevesebb a lehetőség, tehát szerintem ez nem is segít a helyzeten, ugyanígy fognak itt is parkolni„ - nyilatkozta számunkra Ádám, a helyi futár.

Fotó: Metropol

Több itteni épület közös képviselőjénél is érdeklődtünk, mi alapján jelölték ki például a Ferenc téren a lakossági parkolót, de tőlük csak annyit tudtunk meg, hogy külön felhívás vagy tájékoztatás helyett, egyszer csak megjelentek a közteresek és szalaggal kijelölték a területeket a házuk előtt. Az itt élők kizárólag Ferencváros hivatalos weboldalán, vagy a helyi polgármester-asszony facebook bejegyzéséből értesülhettek a változásról.

„Reggel idejöttek 6-kor, kitették, hogy lakossági parkoló, és attól kezdve reggel 7 és este 7 óra között itt vannak felügyelők, akik megnézik, hogy tényleg idevalósi-e, aki beparkolna, mert csak ők állhatnak be.„ - tájékoztatott minket Amarilla helyi vállalkozó.

Fotó: Metropol

A szalaggal megjelölt zónák a Ferenc tér, a Bakáts utca, valamint a Telepy és az Ernő utca egyik szakaszán található, kizárólag a helyi lakcímkártyával vagy albérleti szerződéssel rendelkezők hétfőtől péntekig reggel 7 óra és este 8 óra között parkolhatnak itt.





Ezeket olvastad már?
Szentkirályi Alexandra 15 ezer fővárosi dolgozó problémáját oldotta meg Karácsony helyett

Szentkirályi Alexandra 15 ezer fővárosi dolgozó problémáját oldotta meg Karácsony helyett

Karcolásokkal megúszta a horrorbalesetet a kisfiú, akiről egy kocsit emeltek le Óbudán

Karcolásokkal megúszta a horrorbalesetet a kisfiú, akiről egy kocsit emeltek le Óbudán

Sör és virsli helyett: így ünnepeltük régen a május elsejét – Retró galéria

Sör és virsli helyett: így ünnepeltük régen a május elsejét – Retró galéria

Azonnal betörték az ajtót: Hős debreceni tűzoltók mentették meg egy orvos életét

Azonnal betörték az ajtót: Hős debreceni tűzoltók mentették meg egy orvos életét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás