RETRO RÁDIÓ

Döbbenet! Olcsóbban bérelhetünk hotelszobát, mint albérletet

Több fővárosi szálloda is hirdeti: akár havi 80-90 ezer forintért lakhat náluk bárki. Mivel a járvány miatt nem jönnek a külföldi turisták, így több hotel is albérlet helyett kínál szobákat.Megosztás
Szerző: Metropol
2020.10.13. 04:50
lakáspiac turizmus szálloda Budapest hotel

Albérlet helyett hotel! Mivel nem jönnek a külföldi turisták, először az airbnb-lakásokat kínálták fel hosszabb távú kiadásra, most pedig több belvárosi szálloda is kínál hosszú távú, legalább 30 napos szobabérlést. Az egyik, Opera-környéki szállóban nem adtak meg árat a honlapjukon egy másik bulinegyedben lévő hotel 99 ezer forintos áron hirdet szobát hosszabb távra, rezsivel együtt.

A Corvin Hotelben már 89.900 forintért lehet bérelni szobát egy hónapra, ha ketten költöznek, akkor is csak tízezerrel kell többet fizetni, és ebben még a takarítás díja, a 24 órás portaszolgálat, sőt a rezsi is benne van. Némi felárért reggelit és parkolóhelyet, mosást is kérhet a vendég – igazi sztárnak érezheti magát.

– A 90 szobánkból 20-at adunk ki így, december 27-ig, amíg nem kell idegenforgalmi adót fizetni. Ha meghosszabbítják a kedvezményt, akkor folytatjuk is – mondta a Ripostnak a hotel igazgatója, Borsos Éva. Hozzátette: főleg egyetemistákra, üzletemberekre számítanak, de akár a karantént is náluk lehet tölteni.

Fotó: Metropol

Mentik az alkalmazottakat

A hotel tavasszal egy időre bezárt, próbálkoztak ételkiszállítással, de az ráfizetéses volt.

– Az adómentesség és a három havi bértámogatás segített valamennyit. Ez az új szolgáltatás is kapaszkodó: éppen annyira elég, hogy ne kelljen senkit elküldenünk. Sok szálloda bezárt és az utcára tett mindenkit, de nálunk ez sosem volt opció – hangsúlyozta Borsos Éva. Jelenleg is húsz embernek adnak munkát. Az új szolgáltatásra pedig van igény: ők maguk is meglepődtek, hogy a hirdetést 60 ezren látták, és több mint százan jelentkeztek eddig.

Tavasz óta esik az albérletek ára

A rövidtávú lakáskiadás megsínylette a járványt, már ennek köszönhetően is csökkentek a budapesti albérletárak. Jelenleg átlagosan 140 ezer forint/hó összegért találunk lakást, ami 2017-ben még elképzelhetetlen volt. Valószínű, hogy még olcsóbbak lesznek az albérletek az új, hosszabb távra bérelhető, olcsó hotelszobák miatt is – mondta el a Ripostnak Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Ezeket olvastad már?
Tragédia: fiatal családapát beszélt rá az öngyilkosságra a mesterséges intelligencia

Tragédia: fiatal családapát beszélt rá az öngyilkosságra a mesterséges intelligencia

Rejtély övezi egy fiatal miskolci férfi halálát

Rejtély övezi egy fiatal miskolci férfi halálát

Sokkoló: órákon át hevert a lakóház erkélyén egy holttest

Sokkoló: órákon át hevert a lakóház erkélyén egy holttest

Szürreális hajsza: két órán át üldöztek a rendőrök egy pajkos pónit – Videó

Szürreális hajsza: két órán át üldöztek a rendőrök egy pajkos pónit – Videó

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás