„A mindent jelenti” - Török Ádám megható emlékeket idézett fel a Tabánról





 50 évvel ezelőtt pattant ki Török Ádám fejéből az ötlet, hogy csinálni kellene egy nagyobb majálist a szabad ég alatt, a Mini és az LGT közreműködésével. Ami ezek után történt, az már történelem.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.11.
retró tabán

A Szent István-napi Retró Tabán programsorozat idén négy napon át önti magából a programokat. Fellép Deák Bill Gyula, Nagy Feró, az EDDA, Takáts Tamás és még sokan mások. Sokaknak ez egy ikonikus, legendás helyszín, amelyhez a legtöbben érzelmileg is kötődnek, sokuknak életük meghatározó helyszíne volt.

50 évvel ezelőtt pattant ki Török Ádám fejéből az ötlet, hogy csinálni kellene egy nagyobb majálist a szabad ég alatt, a Mini és az LGT közreműködésével. Ami ezek után történt, az már történelem: a bulin 50-60 ezer ember gyűlt össze a hegyoldalban…

Az elmúlt évtizedekben mit sem csökkent az érdeklődés a tabáni bulik iránt, így nem volt kérdés, hogy idén, 2022-ben is összehoznak egy felejthetetlen fesztivált. Az egyik fellépő maga az alapító, Török Ádám, Máté Péter-díjas fuvolista, énekes.

Ádám az elmúlt évben komoly egészségügyi problémákkal küzdött, 2021 nyarán agyérgörcsöt kapott, melynek következményeképp egy ideig nem volt képes koncertezni, veszélyben volt az élete. A harcos habitusáról ismert muzsikust persze nem abból a fából faragták, hogy feladja, előbb ülve, később járókerettel ment fel a színpadokra, augusztus huszadikán pedig már újra ereje teljében láthatjuk és hallhatjuk. Amikor a Bors riportere megkérdezte tőle, mit jelent számára a Tabán, így válaszolt:

„A mindent jelenti. Egy csodálatos helyszínt, egy fás parkot a nagyváros közepén, ahol ha felcsendül egy dallam, akkor emberek ezrei érzik ugyanazt a szabadságot és boldogságot, amit áraszt magából ez a hely”– mondja, majd így folytatja: „Először 1970-ben koncerteztem ott, majd 1972-ben indítottuk útjára az igazi tabános-életérzést, akkor léptünk fel a Mini és az LGT együtt. Felejthetetlen élmény volt! Egészen 1986-ig tartott az a nagy korszak, amit aztán a 90’-es években élesztettek újjá. Idén a legnagyobb örömömre – tette hozzá – jó kondiban koncertezek újra. Nem vagyok persze egy matyó hímzés, de boldoggá tesz, hogy állva fuvolázom és éneklek majd. Már nagyon várom!”





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás