Tordai Teri óriási sikereket ért el Magyarországon és külföldön is a közel hat évtizede tartó pályafutása alatt. A Kossuth-díjas színésznőnek minden lehetősége meglett volna, hogy más országban telepedjen le, de neki ez meg sem fordult a fejében.

Bejártam a világot, mégsem akartam soha elhagyni a hazámat” – vallott hitet Tordai Teri. „Itt vagyok otthon, ideköt minden. Az Újszínházban a klasszikus magyar darabokat úgy tudjuk átadni a közönségnek, hogy közérthetők a fiatalok számára is. A kőszívű ember fiaiban, amiben Baradlaynét játszom, kimondom azt a mondatot, aminél szebbet egy színésznő szerintem nem mondhat: »Azt nem engedhetem, hogy mindhárom fiam a hazájától elidegenedjék.« Ez olyan gyönyörű, olyan aktuális mondat manapság! A magyarságtudat, a hazaszeretet nagyon fontos, és amikor az akkor 13 éves unokám a premier után elkezdte olvasni a könyvet, úgy éreztem, jó munkát végeztünk.”

A művésznő már lazíthatna a tempón, de esze ágában sincs felhagyni a hivatásával. A színházban érzi igazán elemében magát.

Óriási kegy a sorstól, hogy ennyi év után is színpadon állhatok! Remélem, örököltem az édesanyám genetikáját, aki 90 éves koráig szellemileg teljesen friss maradt. Folyamatosan tornáztatta az agyát keresztrejtvényekkel. Én szövegtanulással tartom frissen az elmémet, és ameddig meg tudom jegyezni a szerepeimet, biztosan színpadon maradok” – fogalmazott.

Hogy miként tartja még formában magát Tordai Teri, és mi a véleménye a mai fiatalokról, megtudhatod a Ripost7 kedden megjelenő számából!