Mindenkinek büszkén meséli Orbán Vilmos, hogy a fia már egészen kicsi korától jó barátságban volt a labdával.

Willi édesanyjától, a lengyel származású feleségemtől már korábban elváltam és hazaköltöztem Kai­sers­lau­tern­ből. Ezt követően minden nyarat nálam töltöttek a gyerekek; Willinek van egy két évvel idősebb testvére, Sandra, aki szintén a volt feleségemnél maradt – kezdte az apa a Hot!-nak. – Ez úgy zajlott, hogy az édesanyjuk elhozta a gyerekeket az osztrák határig, és ott átvettem őket. Mi hárman nyaranta rengeteget játszottunk, horgásztunk.

Willi a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon szereplő magyar nemzeti csapat legdrágább játékosa: 16 millió euró az értéke! Azt is elárulta az édesapja, hogy Willi mindig is futballista akart lenni, és tudatosan készült a pályára.

Akkor csak mosolyogtam rajta, hogy mennyit futkározott. Nemcsak a futball-labdával focizott, hanem akár a teniszlabdával vagy a lufival is eljátszott egész nap. Érdekes, hogy már kiskorában sem itta meg a cukros üdítőket. Most visszagondolva, már akkor is egészségesen élt, mintha már akkor a focikarrierjére gyúrt volna, bár a palacsintáért rajongott – mesélte a napelemek telepítésével foglalkozó Vilmos.

Ha többet szeretnél megtudni arról, mit érzett Willi Orbán édesapja, amikor kisfia 2018-ban magyar válogatott lett, vagy hogy miért nem lett lengyel válogatott, keresd a csütörtökön megjelenő Hot! magazint.