RETRO RÁDIÓ

Marco Rossi kőkemény folytatása, kulcsemberek hiányoznak a keretből





Októberben két világbajnoki selejtező vár a magyar labdarúgó-válogatottra. Marco Rossi szövetségi kapitány nem a legerősebb kerettel készül az albánok és az angolok elleni mérkőzésekre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.27.
mérkőzés

Már a szeptemberi összetartás óta ismert volt, hogy Varga Kevin bokasérülés miatt hosszú hetekig nem léphet pályára. Szalai Ádám bő egy hete szenvedett térdsérülést, melyet követően múlt héten megműtötték, míg Lovrencsics Gergő bokasérülése után csak az elmúlt hétvégén szerepelhetett először klubcsapatában. Ez azt jelenti, hogy három alapemberre nem számíthat a válogatott szakmai stábja az Albánia elleni hazai és az Anglia elleni idegenbeli vb-selejtezőn.

Marco Rossi keretet hirdetett Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Marco Rossi elmondta, jobb teljesítményt vár a válogatottól az októberi két meccsen.

– Két nagyon fontos mérkőzés áll előttünk. Bár számtalan nehézséggel kell megküzdenünk, mindenképpen szeretnénk javítani az Albániától elszenvedett vereség után. Anglia ellen pedig bizonyítani, hogy a budapesti teljesítményünknél sokkal jobbra vagyunk képesek ellenük – fogalmazott Marco Rossi. – Ehhez azonban arra van szükség, hogy minden játékos egytől egyig az utolsó leheletéig küzdjön a pályán. Mindent kiadjon magából, tudása legjavát nyújtva!

Visszatér a válogatott keretébe a szeptemberben koronavírus-fertőzés miatt hiányzó Nego Loic, valamint Holender Filip. A válogatottban 2019-ben már szereplő Nagy Zsolt ismét meghívót kapott Marco Rossitól. Vécsei Bálintnak viszont most először ad lehetőséget a szövetségi kapitány.

– Vécsei Bálintot már régóta figyeljük. Úgy éreztük, eljött az ideje, hogy megmutassa, mire képes a nemzeti csapatban. Nagy Zsolttal és Holender Filippel pedig már korábban is dolgoztunk együtt – mondta Rossi. – Nego Loic szeptemberben is velünk lett volna, ha egészséges, örülök, hogy most már rá is számíthatunk.

A válogatott kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (Leipzig).

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Fehérvár), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (PAFC),

Nego Loic (Fehérvár), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe), Tamás Márk (Slask Wroclaw).

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Pisa), Schäfer András (FC DAC), Szoboszlai Dominik (Leipzig), Vécsei Bálint (FTC).

Támadók: Hahn János (DAC), Holender Filip (Partizán Belgrád), Nikolics Nemanja (Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Varga Roland (al-Ittihad Kalba).

 





Ezeket olvastad már?
„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa-vb megrendezésére pályázik

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa-vb megrendezésére pályázik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás