Hétfőn elkészítették a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának sorsolását. Az első két kalapból Angliát és Lengyelországot kapta a magyar labdarúgó-válogatott, ami azt jelenti, hogy jövőre klasszisok sora lép fel a Puskás Arénában.

Robert Lewandowski Fotó: Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Gólkirályok jönnek

Az angol és a lengyel válogatottban is leginkább a csatárok viszik a prímet. A szigetországi alakulatból a Tottenham játékosa, Harry Kane emelhető ki, hiszen kétszer is elhódította a gólkirályi címet az angol Premier League-ben, és a 2018-as világbajnokságon a legtöbb gólt szerezte. Azonban őt is felülmúlja a lengyel, Robert Lewandowski, aki az előző szezonban mindent megnyert a Bayern München tagjaként. Egyénileg pedig a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában is elhódította a gólkirályi címet. Nem véletlen, hogy jelenleg a világ egyik legjobb középcsatárának tartják.

Rossi Lewandowskitól tart

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a vb-sorsolás után Robert Lewandowskit emelte ki az ellenfelek közül.

A lengyeleknél játszik Robert Lewandowski, aki az egy vb-selejtezősorozatban szerzett legtöbb gól csúcstartója 16 találattal – fogalmazott Rossi. – Az angolok pedig Harry Kane-nel támadnak, aki a 2018-as világbajnokság gólkirálya volt. Ezúttal sem mi vagyunk a csoportunk favoritjai, azonban az elmúlt hónapokban többször is sikerült felborítanunk a papírformát.

Anglia és Lengyelország mellett Albániával, Andorrával és San Marinóval találkozik a magyar válogatott a jövő márciustól novemberig tartó kvalifikáció során.

Ronaldo és Mbappé is jön

A vb-selejtezők mellett a júniusi Európa-bajnokság is sztárparádét ígér a Puskás Arénában. Nyáron további topligás gólkirályokat köszönthetünk, hiszen a portugál Cristiano Ronaldo és a francia Kylian Mbappé is Budapestre jön. Előbbi Angliában és Spanyolországban, utóbbi pedig Franciaországban hódította el a gólkirályi címet.