A H csoport második helyén álló magyar női válogatott ma este fejezi be a csoportkört a házigazda Szlovákia ellen Pöstyénben. Óriási esélyt kapott a csapat.

Óriási meccs jön Raksányi Krisztina

Raksányi Krisztina Fotó: Nemzeti Sport

Kötelező a győzelem

A válogatott csütörtökig Székesfehérváron készült, majd saját autóbuszával Pöstyénbe utazott. Az Eb-részvételt csak úgy tudja kivívni, ha ma este legyőzi a szlovákokat. A csoportokból a győztesek mellett az öt legjobb második utazhat az Eb-re. A magyarok sorsa a többi mérkőzéstől is függhet. Ha nyernek Pöstyénben, majd két nappal később a szlovákok megverik a hollandokat, akkor még csoportelsőség sem kizárt. Ha pedig a zárómeccsen a hollandok nyernek, akkor a magyarok másodikként juthatnak tovább.

Csak akkor van esélyünk kijutni az Eb-re, ha megverjük a szlovákokat. Jó előjelnek tartom, hogy 2019 novemberében legyőztük őket Sopronban – mondta Raksányi Krisztina, a válogatott csapatkapitánya M4 Sport Sporthíradó című műsorában.

Fegyverneky visszatér

Visszatér az utolsó mérkőzésére készülő női kosárlabda-válogatottba Fegyverneky Zsófia.

A magyar kosárlabdának szüksége van arra, hogy egy olyan rutinos játékos csatlakozzon a csapathoz, mint Zsófi – nyilatkozta Székely Norbert szövetségi kapitány. – Hatalmas tapasztalattal bír. Olyan játékerőt tud hozzátenni a válogatotthoz, amelyre szükség van ahhoz, hogy jól tudjunk teljesíteni az utolsó meccsen. Köszönöm neki az együttműködést, és azt is, hogy az első telefonhívás után megállapodtunk.

A szakvezető elmondta, a korábbi csapatkapitány érezte, hogy mennyire fontos a döntése.

– Örömmel vállalta a felkérést. Hangsúlyoznám, hogy egyszeri alkalomról van szó, nem hosszú távon gondolkodunk a visszaépítésében – mondta Székely.

Hét érem az Eb-ken

A júniusi Európa-bajnokságnak a spanyolországi Valencia és a franciaországi Strasbourg ad otthont. A két házigazda válogatott automatikusan résztvevője az Eb-nek. Története során a magyar válogatott két ezüst-, és öt bronzérmet szerzett az Eb-ken. Legutóbb 1997-ben, a hazai rendezésű tornán játszott éremért. Akkor a bronzmérkőzésen kikapott Németországtól és a negyedik helyen végzett.

Női kosárlabda, Európa-bajnoki selejtező

Szlovákia-Magyarország

ma, 18 óra, tv: M4 Sport