Óriási a tét, sorsdöntő meccset játszik a magyar válogatott





Sorsdöntő mérkőzés következik. Ha a magyar női kosárlabda-válogatott ma este legyőzi Szlovákiát, akkor kijut a júniusi Európa-bajnokságra. Óriási az esély!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.04.
magyar válogatott kosárlabda

A H csoport második helyén álló magyar női válogatott ma este fejezi be a csoportkört a házigazda Szlovákia ellen Pöstyénben. Óriási esélyt kapott a csapat.

Raksányi Krisztina Fotó: Nemzeti Sport

Kötelező a győzelem

A válogatott csütörtökig Székesfehérváron készült, majd saját autóbuszával Pöstyénbe utazott. Az Eb-részvételt csak úgy tudja kivívni, ha ma este legyőzi a szlovákokat. A csoportokból a győztesek mellett az öt legjobb második utazhat az Eb-re. A magyarok sorsa a többi mérkőzéstől is függhet. Ha nyernek Pöstyénben, majd két nappal később a szlovákok megverik a hollandokat, akkor még csoportelsőség sem kizárt. Ha pedig a zárómeccsen a hollandok nyernek, akkor a magyarok másodikként juthatnak tovább.

- Csak akkor van esélyünk kijutni az Eb-re, ha megverjük a szlovákokat. Jó előjelnek tartom, hogy 2019 novemberében legyőztük őket Sopronban - mondta Raksányi Krisztina, a válogatott csapatkapitánya M4 Sport Sporthíradó című műsorában.

Fegyverneky visszatér

Visszatér az utolsó mérkőzésére készülő női kosárlabda-válogatottba Fegyverneky Zsófia.

- A magyar kosárlabdának szüksége van arra, hogy egy olyan rutinos játékos csatlakozzon a csapathoz, mint Zsófi - nyilatkozta Székely Norbert szövetségi kapitány. - Hatalmas tapasztalattal bír. Olyan játékerőt tud hozzátenni a válogatotthoz, amelyre szükség van ahhoz, hogy jól tudjunk teljesíteni az utolsó meccsen. Köszönöm neki az együttműködést, és azt is, hogy az első telefonhívás után megállapodtunk.

A szakvezető elmondta, a korábbi csapatkapitány érezte, hogy mennyire fontos a döntése.

- Örömmel vállalta a felkérést. Hangsúlyoznám, hogy egyszeri alkalomról van szó, nem hosszú távon gondolkodunk a visszaépítésében - mondta Székely.

Hét érem az Eb-ken

A júniusi Európa-bajnokságnak a spanyolországi Valencia és a franciaországi Strasbourg ad otthont. A két házigazda válogatott automatikusan résztvevője az Eb-nek. Története során a magyar válogatott két ezüst-, és öt bronzérmet szerzett az Eb-ken. Legutóbb 1997-ben, a hazai rendezésű tornán játszott éremért. Akkor a bronzmérkőzésen kikapott Németországtól és a negyedik helyen végzett.

Női kosárlabda, Európa-bajnoki selejtező

Szlovákia-Magyarország

ma, 18 óra, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás