A válogatott szúnetet (és sikereket) követően újra a klubfutball került fókuszba és annak csúcsa, a Bajnokok Ligája. Benne pedig a Ferencváros torinói túrája.

Remekül kezdte a mérkőzést a vendég Ferencváros a Juventus otthonában. A hazai vereség papírforma eredmény volt pár héttel ezelőtt és kedden sem győzelmi esélyekkel lépett pályára a Rebrov legénység Olaszországban.

Erre kívántak rácáfolni a zöld-feketébe öltözött vendégek, mert bő negyedórát követően az első valamire való támadásból Uzuni váltotta gólra Tokmac beadását egy gyors kontra végén (0-1).

Alaposan meglepték a Juventust a magyarok (fotó: REUTERS/Massimo Pinca)

A növekvő nyomást nem bírta ki a Fradi és Cristiano Ronaldo távoli lövésével egyenlített a Juve a félidő vége előtt tíz perccel.

Cristiano Ronaldo első BL-gólját lőtte idén (fotó: REUTERS/Massimo Pinca)

A fordulás után – ahogy az várható is volt – a zebramezesek uralták a játékot, két kapufát is lőttek, míg a Ferencváros harcos és egyben taktikus játékkal őrizte az egy pontot.

Tette ezt egészen a 92. percig, amikor a csereként beállt Morata bólintott a hálóba, szertefoszlatva a hatalmasat küzdő és játszó Fradi álmait a pontszerzésről.

Juventus – Ferencváros: 2-1 (1-1)

Gólszerző: Cristiano Ronaldo, Morata, illetve Uzuni