A magyar válogatott november 12-én csütörtökön Izlandot fogadja Budapesten Eb-pótselejtezőn. A meccs győztese kijut a jövő évi Európa-bajnokságra.

Szoboszlai (fehér mezben) cselez, Rossi a háttérből figyeli

Utolsó teszt

Októberben pozitív koronavírustesztek miatt Szoboszlai Dominik és az egész klubcsapata, a Salzburg karanténba került. Így a 20 éves játékos nem vehetett részt a magyar válogatott Bulgária, Szerbia és Oroszország elleni meccsein. A salzburgiaknál ma lesz az utolsó tesztelés a válogatott szünet előtt, és vasárnap kapják meg az értékelést. Szoboszlai akkor tud csatlakozni a nemzeti együttes keretéhez, ha ő és valamennyi társa negatív eredményt produkál, különben ismét karantén vár az egész csapatra.

Élete meccsére készül

Szoboszlai óriási formában teljesít, tíz tétmérkőzésen lépett pályára a mostani idényben, és ezeken öt gólt szerzett, míg nyolc találatot előkészített. Az M1 aktuális csatornának elmondta, mindenképpen szeretne pályára lépni a magyar válogatott jövő heti, sorsdöntő mérkőzésén.

– Nagyon készülök – mondta Szoboszlai az M1 aktuális csatornának. – Életem meccse lesz annak ellenére, hogy már játszottam a Liverpoollal és a Bayernnel a Bajnokok Ligájában.

Szoboszlai eddig tíz alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, és két gólt szerzett.

Gyalog is jönne

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfőn keretet hirdetett, és Szoboszlai Dominikről külön is szót ejtett.

– Nemrég beszéltem Szoboszlaival, és azt mondta, ha nem engedi el a Salzburg, akkor gyalog jön haza az Izland elleni mérkőzésre – fogalmazott Rossi a magyar válogatott kulcsemberéről, aki sokat tehetne azért, hogy a csapat sikerrel vegye az izlandiak elleni találkozót. A jövő évi Eb-n Budapest is a helyszínek között van, a magyar főváros három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt rendezne.