„Bizakodó vagyok, de nem is lehetek más, hiszek továbbra is abban, hogy meg lesz tartva az olimpia. Annál nincs rosszabb, mint ha mi arra számítunk, hogy nem lesz olimpia, és lesz. Ennél sokkal jobb, ha arra számítunk, hogy lesz, és mégse lesz, akkor legalább felkészülten várjuk”– fogalmazott a kapitány az M4 Sport Sporthíradó című műsorában.

Hinni kell benne, ez a dolgunk.„

Sós Csaba kifejtette, az éves felkészülés – mint rendszerint – szeptemberben elindult, mindenki edzésben van és ”kőkeményen készül„. A követőző időszakban a decemberi országos bajnokság rendezése tűnik biztosnak, valamint a tíz csapat részvételével induló Nemzetközi Úszóliga (ISL). A buborékban, nézők nélkül sorra kerülő sorozatban kilenc magyar úszó lesz érdekelt. Kiemelte: az üres lelátók Magyarországon még más helyszíneknél is hátrányosabb helyzetet jelentenek, a nézők plusza hiányozni fog a versenyzőknek.

 

Mindenre fel kell készülni (Fotó: MTI)

”A semminél azonban mindenképpen jobb, hiszen valamiféle versenyhelyzet„ – tette hozzá.

A szövetségi kapitány megemlítette, különböző hírek keringenek arról, mikor lesz meg a vakcina, s mint mondta, szerinte ennek megléte véget vet majd a jelenlegi, bizonytalan helyzetnek, addig viszont ezzel kell számolni. Hozzáfűzte: noha az úszók nem szeretik a kiszámíthatatlan, bizonytalan szituációt, de tudomásul kell venni, hogy most ez van.

”Muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre a megfelelő időben olimpia lesz„ – szögezte le Sós Csaba.