RETRO RÁDIÓ

Megható: Fucsovics Mártonnak üzent a magyar legenda családja





Fucsovics Márton szerdán a világelső szerb klasszis, Novak Djokovics ellen játszik egyesben a Wimbledonban zajló angol nemzetközi teniszbajnokság negyeddöntőjében.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.07.
asbóth józsef fucsovics márton wimbledon Novak Djokovic

Fucsovics Márton hétfőn legyőzte az orosz Andrej Rubljovot, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé férfi egyesben Wimbledonban. Ma délután napjaink egyik legjobb játékosa, a szerb Novak Djokovics vár a magyar teniszezőre.

Fucsovics a 2010-es junior Grand Slam-győzelme után 11 évvel felnőttként is menetel Wimbledonban
(Fotó: AFP)

Gratulált az Asbóth család

Wimbledonban legutóbb – még 1948-ban – Asbóth József jutott el magyarként a negyeddöntőig. Az egykori legendás játékos családja sporthagyatékának őrzője és képviselője üzenetben gratulált Fucsovicsnak, családjának, edzői csapatának és mindazoknak, akik az útját egyengették és sikereit megalapozták.

„Fantasztikus eredménynek lehettünk tanúi a tenisz szentélyében, ahol Marci egyszer már bizonyította, hogy kivételes tudású játékos. Akkor a juniorok között hódította el a győztesnek járó trófeát, most három mérkőzésnyire került attól, hogy ugyanezt tegye a felnőtt mezőnyben” – áll a közleményben, amely emlékeztet rá: Asbóth és Kehrling Béla (1929) után Fucsovics a harmadik magyar férfi játékos, aki negyeddöntőbe jutott Wimbledonban. Asbóth Józsefet minden idők legjobb magyar játékosaként emlegetik.

A legjobb kell Djokovics ellen

Magyar teniszező legutóbb Szávay Ágnes révén a 2007-es amerikai nyílt bajnokságon játszhatott negyeddöntőt Grand Slam-tornán, a férfiaknál Gulyás István 1971-ben, Taróczy Balázs pedig 1976-ban és 1981-ben a Roland Garroson jutott egyesben a legjobb nyolc közé. Fucsovicsra a nyolc között a világelső Novak Djokovics vár szerdán: a nyíregyházi játékos ezzel kapcsolatban azt mondta, próbálja majd a legjobbját nyújtani, és ha ez sikerül, akkor nyerni fog három szettben.

Valami azért simán közbejöhet, például, hogy ő is a legjobbját nyújtja. Akkor viszont nem tudom mi lesz” – jegyezte meg tréfásan Fucsovics.

127 milliónál jár

Az ATP honlapjának számítása szerint Fucsovics Márton eddig nagyjából 127 millió forintnak megfelelő összegnél jár a jelenlegi wimbledoni versenyen. Ha ma legyőzi Djokovicsot, és bekerül a legjobb négy közé, akkor további 191 millió forintot zsebelne be. Bármi is lesz a mai meccs eredménye, Fucsovics pályafutásának eddigi legnagyobb egyösszegű pénzdíját szerzi meg.





Ezeket olvastad már?
Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás