Feszült volt a kapcsolat a Hertha új sportigazgatója, Fredi Bobic és Dárdai Pál között. A Bild szerint konkrét ütközőpontok vezettek a magyar futballedző menesztéséhez.

Dárdai Pált hétfőn menesztette a Hertha (Fotó: AFP)

Hiába telefonált

A Bild információja szerint miután a Hertha tavasszal kiharcolta a bennmaradást, Dárdai úgy utazott haza nyaralni, hogy nem tudta, Bobic leváltja-e az új szezonra. A balatoni pihenést a munkától mindig elválasztó edzőt csak sokadik próbálkozásra érte el telefonon új főnöke, aki Suat Serdar szerződtetése kapcsán akart beszélni vele. A lap szerint Bobic nehezményezte, hogy Dárdai nem vette fel a telefont. A magyar tréner azóta többször célzott arra, hogy Bobic az ő megkérdezése nélkül hozott új játékosokat, míg a sportigazgató úgy vélte, ezek a labdarúgók nem fejlődtek Dárdai keze alatt.

Folyamatos pletykák

Sajtóhírek szerint Bobic már hónapokkal ezelőtt Dárdai helyére hívta Edin Terzicet és Domenico Tedescót, de végül egyik trénerrel sem tudott megegyezni a folytatásról. Ezek a pletykák természetesen eljutottak Dárdaihoz is, ami aligha segítette a zökkenőmentes közös munkát.

A Hertha régóta keres nagy edzőt. Pál kicsi edző, kedves edző, kisegít, amíg kell. Ha érkezik nagy edző, Pál visszatér az U16-os csapathoz – reagált Dárdai sértetten az edzőkeresésről szóló hírekre a Bayern elleni 0-5 után. Bobic bosszúsan azt mondta erre, hogy már ezért repülnie kellett volna.

Rossz eredmények

Talán a rossz viszony még belefért volna, de Dárdait az eredmények sem védték. A Hertha az eddigi 13 forduló során csak négyszer győzött, és 14 ponttal csak a 14. helyen áll a tabellán, egy pontra az osztályozós 16. helytől. Dárdai a tervek szerint visszatér a Hertha utánpótlásába, ahol edzőként dolgozik tovább. Nagy kérdés azonban, hogy Bobic számít-e a magyar trénerre a továbbiakban?