RETRO RÁDIÓ

Hivatalosan bejelentették, Messi biztosan nem marad a Barcelonában





A hatszoros aranylabdás argentin Lionel Messi nem marad az FC Barcelona labdarúgója - számolt be róla a katalán klub honlapja csütörtökön.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.05.
hivatalos

A támadó 2000 óta játszott a barcelonai együttesben, 2004 óta volt a felnőtt keret tagja, de június végén lejárt a szerződése.

A közlemény szerint a klubnak és a játékosnak is egyértelmű szándéka volt a közös folytatás, meg is egyeztek, hogy csütörtökön (ma) aláírják az új szerződést, ám ez „pénzügyi és strukturális akadályok”, vagyis a spanyol labdarúgóliga szabályzata miatt végül nem történhetett meg.

Spanyol médiaértesülések szerint új megállapodását öt szezonra tervezték, és eddigi fizetésének csupán a felét kapta volna, a La Liga pénzügyi szabályai azonban ennek ellenére ellehetetlenítették a hosszabbítást, mert nem felelt volna meg a fizetési maximumokra vonatkozó rendelkezéseknek.

Joan Laporta klubelnök a közelmúltban elismerte, hogy a liga által meghatározott fizetési plafon miatt nehezen fogják tudni elkönyvelni a játékos bérét, még akkor is, ha elfogadja a tetemes csökkentést. Messi legutóbb 2017-ben hosszabbított, azóta állítólag 138 millió eurót keresett szezononként.

Mindkét fél mélységesen sajnálja a történteket, az FC Barcelona pedig teljes szívvel háláját fejezi ki Messinek, aki hozzájárult a csapat felemelkedéséhez - zárul a bejelentés.

A 34 éves csatár 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a katalánok színeiben, mindkettő klubrekord. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát egyaránt hétszer nyerte meg.

Számtalan egyéni díja közül - a hat Aranylabdán kívül - kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.

Messi már tavaly, egy évig még élő szerződése ellenére is távozni akart Barcelonából, amely akkor - a 2007/08-as évad után először - trófea nélkül zárt egy szezont. Augusztus végén hivatalos dokumentumot juttatott el az egyesülethez a szerződésében lévő, ingyenes távozást biztosító záradékra hivatkozva. A klub aztán a koronavírus-járvány okozta csúszásba kapaszkodott, sikeresen. Messinek ugyanis júniusban kellett volna jeleznie szándékát, abból kiindulva, hogy a spanyol és az európai futballszezon rendszerint májusban ér véget. A világjárvány miatt azonban tavaly ezek kitolódtak júliusra, illetve augusztusra. A klub szerint így Messi a határidőn túl jelzett, hiszen konkrét hónapot írtak a szerződésbe, nem pedig szezon utáni időszakot, így az ingyenes távozás helyett ragaszkodtak a 700 millió eurós kivásárlási árhoz, amelyet senki nem fizetett ki.

Messi lehetséges kérői között a nemzetközi sajtó már akkor beszámolt a Paris Saint-Germainről, az argentin La Nación című lap pedig azt is tudni vélte már, hogy Messi a Manchester Cityben folytatja. A két klub neve az elmúlt hetekben - amióta Messi szerződés nélküli játékosként vakációzott a családjával - is gyakran visszatért a támadóval kapcsolatban, mint lehetséges következő állomáshelyek. A manchesteriek szakmai munkáját az a Josep Guardiola irányítja, akivel Messi Barcelonában 2008 és 2012 között rendkívül sikeres volt, míg a párizsiak vezetőedzője argentin honfitársa, Mauricio Pochettino.





Ezeket olvastad már?
Dárdai Pál borba fojtja a bánatát

Dárdai Pál borba fojtja a bánatát

Benézel a bikini mögé? Falatnyi ruciban napozik a tetovált álomnő

Benézel a bikini mögé? Falatnyi ruciban napozik a tetovált álomnő

Chema az új Marco Rossi: „Most már ez az én országom is”

Chema az új Marco Rossi: „Most már ez az én országom is”

Óriási botrány a Fradinál, megbüntették a válogatott csatárt

Óriási botrány a Fradinál, megbüntették a válogatott csatárt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás