Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Schäfer Andrásról

Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, az Union Berlin középpályásáról, Schäfer Andrásról hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.01.
Schäfer András keret foci Eb 2024 magyar válogatott Marco Rossi

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Schäfer Andrásról hoztunk három érdekességet.

Schäfer fejesgólja Neuernek a 2021-es német-magyar Eb-meccsen
Schäfer Andrásról biztosan nincsenek Manuel Neuernek jó emlékei Fotó: AFP

Apja edzette

Schäfer családjában a sport fontos szerepet játszott. Amellett, hogy ő idejekorán a labdarúgás mellett tette le a voksát, testvére, Péter kosárlabdázott. Ahhoz, hogy a német élvonalig jusson, abban édesapjának, Schäfer Péternek is nagy szerepe volt. Bánhegyi Attilával és Havasi Attilával megalapította a Grundball PFC-t, ide vitte le fiát játszani, sokszor ő volt az, aki edzette Andrást. Gyakran edzés után még hosszú órákat maradtak gyakorolni, Schäfer már gyerekként is imádta a focit.

Méteres fejesgól Neuernek

A magyar válogatottban 2020 márciusában, egy Törökország elleni 1-0-ra megnyert Nemzetek Ligája találkozón debütált. Nyolc összecsapással már főszereplő volt az Európa-bajnokságon. Mindhárom csoportmeccsen a kezdőcsapatban találta magát, Németország ellen pedig Szalai Ádám passzából gólt fejelt Manuel Neuernek. Érdekesség, hogy a középpályás jó 11 méterről tudta mattolni fejjel a világ egyik legjobb hálóőrét.

Trollháború Szoboszlaival

Schäfer az elmúlt években rengetegszer bebizonyította, hogy a pályán mutatott teljesítménye mellett a humora is igencsak rendben van. Előszeretettel reflektált viccesen a sárga lapjaira, Szoboszlai Dominikkel pedig imádják ugratni egymást. A márciusi, Törökország elleni találkozón ugyan Schäfer gólt szerzett, de les miatt végül visszamondták a találatot. Szoboszlai erre azt mondta, hogyha a társa nem kondizott volna ennyit, akkor nem lógott volna be a válla. Schäfer aztán a három nap múlva lezajlott Koszovó elleni meccs után szólt vissza. Akkor Szoboszlai egyik rossz labdájára azt mondta, hogy az nem ő volt, hanem „Szvolázi”, utalva Pep Guardiolára, ugyanis a Manchester City vezetőedzője így nevezte egyik sajtótájékoztatóján a Liverpool magyar középpályását.

Név: Schäfer András

Születési hely és idő: Szombathely, 1999. április 13.

Klubjai (felnőtt): MTK Budapest (2017-2019), Genoa (2019-2020), Dunaszerdahely (2020-2022), Union Berlin (2022-) Kölcsönben: Chievo (2019-2020), Dunaszerdahely (2020)

Magyar válogatott pályára lépések száma: 24

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás