„Nem ez volt a terv” – Dárdait alaposan átejtették Berlinben





Dárdai Pál újabb vereséget szenvedett a Herthával, ezúttal a közvetlen mögötte tanyázó Elversberg győzte le 4-2-re. A lefújást követően Dárdai Pál értetlenül áll a helyzet előtt, játékosai ugyanis nem teljesítették, amit kért.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.07.
Módosítva: 2024.05.07.
Hertha Dárdai Pál taktika sportfogadás Berlin

Nem úgy sikerül egyelőre a Hertha szezonzárása, ahogy tervezte az együttes. A jó sorozata után a klub hullámvölgye került, a legutóbbi három bajnokiján mindössze egy pontot szerzett. Legutóbb a közvetlen mögötte álló Elversberg győzte le 4-2-re. Ezzel már a legjobb esetben is a hatodik helyet csípheti el az idény végén a berlini csapat.

Dárdai mostantól a jövő évi Herthát építi, de az ő maradása kérdéses
Hiába kért letámadást Dárdai, játékosai nem teljesítették ezt Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai Pál értetlenül áll a legutóbbi vereség előtt, ugyanis a magyar tréner taktikáját a találkozó elején egyáltalán nem tartották be a játékosai.

Rosszul kezdtük a meccset. Magasan nyomást akartunk helyezni az ellenfélre, kellő agresszivitással, de ez nem sikerült az első negyedórában. Túl mélyen voltunk, és nem tudom, ez honnan jött. A játékosok csak kivártak és kontrázni akartak, nem ez volt a terv

 – nyilatkozta Dárdai Pál, amit a Magyar Nemzet szemlézett. Dárdai jövőjének megítélése a Hertha kispadján napról napra változik, az éppen rossz sorozat miatt most kevésbé látnak esélyt a maradására. A Berliner Kurier című lap a mérkőzés után érdekes cikket közölt, amelynek a címe az alábbi: „121 érv Dárdai Pál mellett és ellen.” A 121 a Hertha idénybeli szerzett (65) és kapott találatainak (56) az összessége. Előbbi a második, utóbbi a hatodik legmagasabb szám a mezőnyben, a kettő együtt pedig a csúcs. Mindezek ellenére Dárdai úgy beszélt a folytatásról, mintha ő maradna a vezetőedző a következő szezonra is.

„Egyben kell tartani a keretet a nyáron. Ez a következő lépés a Hertha számára egy olyan kaotikus kezdés és három hónapnyi bizonytalanság után, mint ami tavaly nyáron volt. A klub dolga, hogy a csapat egyben maradjon, majd igazoljon három-négy párharcban erős játékost. Akkor lehet reálisan a feljutásról beszélni.”

A Hertha ezen a héten szombaton, a 14. helyen álló Kaiserslautern ellen törheti meg a rossz sorozatát.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás