RETRO RÁDIÓ

Így épül fel egy okosotthon 30 másodperc alatt – Videó!





A jövő már olyannyira itt van, hogy az otthonunk minden mozdulatát akár egy telefonnal is irányíthatjuk. Ha nem hiszed, megnézheted a Bauhaus áruházaiban felállított Xiaomi-bemutatótereken.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.22.
Xiaomi

Kilépek otthonról és elindítom a porszívót, bekapcsolom a fűtést a telefonról, mielőtt hazaindulok, hangvezérléssel működnek a lámpák – ezek nem egy sci-fi film jelenetei, és még csak nem is a távoli jövő. Egy okosotthon tudja mindezeket, ugyanis többet jelent annál, hogy van egy okostévé a lakásban. A mindenki számára elérhető okosotthontermékek nemcsak kényelmesebbé teszik a mindennapjainkat, de hatékony segítséget is nyújtanak a rohanó mindennapokban a folyamatok automatizálásával, és nem utolsósorban sokat tesznek a biztonság és az energiahatékonyság terén is.

(fotó: Xiaomi)

Megtekinthető, kipróbálható

Működés közben is megtekinthetők már a Xiaomi okosotthon-hálózatok a hazai Bauhaus szakáruházakban. A hétvégén ugyanis Dunakeszin, Szigetszentmiklóson és Maglódon is megnyíltak az okosotthon-megoldásokat bemutató terek, a háztartást kiszolgáló okoseszközöket itt bárki kipróbálhatja és beszerezheti. A szalagot a dunakeszi üzletben Wágner Tibor, a Xiaomi Magyarország country manegere és Karcagi Róbert, a Bauhaus ügyvezetője vágta át ünnepélyes keretek között.

(fotó: Xiaomi)

„Az okosotthon a mi koncepciókban olyan termékek körét jelenti, amiket az otthonunkban használunk és elérhetők, vezérelhetők és láthatók a mobiltelefonunkon levő applikáción keresztül. Nagyon széles ez a termékskála: vannak robotporszívóink, vannak légtisztítóink, vannak párásítóberendezéseink és van egy csomó biztonságtechnikai eszköz, okoskamerák, ajtó- és ablaknyitást érzékelő berendezések” – mondta Wágner.

„Az a termékkör sikerének a titka, hogy egyetlen, egyszerű applikáció segítségével, az okostelefonon keresztül ezek a termékek vezényelhetők” – magyarázta a country manager. – „Egy érintéssel bekapcsolom a porszívómat, megmondom neki egy érintéssel, hogy hol takarítson” – mondta, eközben az applikáción látható, hogy a porszívó megkezdte a munkát, s a lakás térképén az is követhető, hogy épp hol tart. Aztán egy kattintással ránézhetünk a légszűrőre és megnézhetjük, hogy milyen a levegő a lakásban.

(fotó: Xiaomi)

Tibor nem csak ajánlja, saját maga is használja a termékeket, amik lényegesen megkönnyítik az életét. „Ha valaki egyszer belép ebbe a világba és elkezdi használni ezeket a termékeket, akkor megszereti, és nem lehet szabadulni” – mondja nevetve.

Senkinek nem jelent már gondot, hogy okostelefonról bankoljon, hogy nézzen filmeket vagy térképet applikációkon keresztül, így az okosotthon irányítása sem jelenthet senkinek gondot, ugyanis nagyon felhasználóbarát” – emelte ki. Egy okosotthonnak sok eleme lehet, de kezdhetünk néhány darabbal, amire leginkább szükségünk, van és bármikor bővíthető, ugyanis az otthoni wifi és az alkalmazás a fő elemei egy ilyen rendszernek, ami bármikor változtatható, igényre szabható.

(fotó: Xiaomi)

A legnépszerűbb és a legmókásabb termék a robotporszívó. A vásárlói visszajelzések alapján nemcsak nagyon hasznos, de nagyon érdekes is, amikor az ember lába alatt vagy éppen a távollétében takarít a lakásban, és a gyermekek nagyon-nagyon kedvelik. Sok családban nevet is kapott ez a népszerű termék” – mondja Tibor. „Most, hogy jön az allergiaszezon, ami sok embert érint, nagyon népszerűek a légtisztítók” – mondja a country manager, közben a hátunk mögött lévő polcról gyorsan fogy a termék, már első nap sokan raktak az akciós termékből a kosarukba. A hepaszűrővel ellátott légtisztítók kiszűrik a polleneket a levegőből, ez az allergiásoknak nagyon hasznos lehet.

Így épült fel a okosotthont bemutató tér:





Ezeket olvastad már?
Mesterséges intelligencia által kreált modelleknek rendeznek szépségversenyt

Mesterséges intelligencia által kreált modelleknek rendeznek szépségversenyt

Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás