RETRO RÁDIÓ

Így tudunk segíteni a hétköznapokban idős szeretteinknek





Szüleink, nagyszüleink épségéért mindig aggódtunk, a koronavírus-járvány alatt ez az érzés azonban meghatványozódott. Bene Kata, aki többéves tapasztalattal rendelkezik az idősgondozásban, elárult néhány olyan tippet, amellyel hajlott korú szeretteinknek valóban segíteni tudunk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.21.
egészségmegőrző

Bene Kata, aki többéves tapasztalattal rendelkezik az idősgondozásban, elárult néhány olyan tippet, amellyel hajlott korú szeretteinknek valóban segíteni tudunk.

Tiszta udvar, rendes ház

Tavaszi nagytakarítás? Az átlagember számára nem okoz problémát az ablakpucolás, az udvar rendben tartása. Azonban egy idősebb embernek ez akár megoldhatatlan problémának is tűnhet. Pedig ők is szeretnék, ha tiszta, szép környezetben élnének. Egy-egy ilyen feladat megoldásával hatalmas szolgálatot tehetünk számukra.

Egy telefonhívás is sokat jelenthet (Fotó: Shutterstock)

Idős hölgy, nem vénasszony!

Idős rokonaink is szeretnek csinosak lenni, örülnek, ha rendben van a frizurájuk, sőt a maszk alatt is szívesen kirúzsozzák a szájukat. Most azonban nem tudnak fodrászhoz menni. Néhány hajcsavaróval, egy kis hajfestékkel komolyan hozzájárulhatunk ahhoz, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben.

Gyógyszer, házhoz

Tavaly márciustól egyszerűsödtek az eRecept kiváltásának feltételei, a gyógyszertárban felírási igazolás vagy írásos meghatalmazás nélkül is kiadhatják a gyógyszereket, a felhőalapú szolgáltatásnak hála, még recept sem kell hozzá. Sajnos szinte minden idős ember kénytelen rendszeresen gyógyszert szedni. Hatalmas segítség lehet, ha havi adagjukat leszállítjuk neki.

A hajvágás is lehet egy kedves gesztus (Fotó: Shutterstock)

Lelki támasz

A sok fizikai segítség mellett az egyik legfontosabb a lelki támasz nyújtása, hogy idősebb embertársaink is érezzék, ők is részei a társadalomnak, nem felejtettük el őket. Egy-egy telefonbeszélgetés akár a világot is jelentheti egy egyedülálló nyugdíjas számára.

A gondozók a hétköznapi őrangyalok

Sokan teljesen jogosan, a vírus miatt nem mernek, vagy nem tudnak találkozni idős szeretteikkel, esetleg egyszerűen a távolság következtében erre egyszerűen nincs módjuk. Azonban Bene Kata és a Vedox Care csapata segítséget nyújt ebben a helyzetben, hitvallásuk szerint „gondozóik lesznek családtagja őrangyalai a nehéz időkben”, ráadásul abban is tudnak segíteni, hogy orvosi vizsgálatokat, laborvizsgálatokat, vagy akár Covid-tesztet szerveznek partnerük segítségével. Ne szégyelljünk segítséget kérni az idősgondozásban sem.

 





Ezeket olvastad már?
Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás