5+1 étel, amelyek mellőzésével elkezdenek olvadni rólad a kilók





A legtöbb fogyókúrába belefér némi kis csalás, de van öt élelmiszer, amire még ilyenkor is nemet kell mondani.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.05.14.
fogyókúra

Hamarosan itt a strandszezon, sokan sportolással és fogyókúrákkal készülnek a tökéletes nyári alakra, amit nyugodtan lehet fürdőruhában mutogatni. Ugyan a legtöbb ételnek – mint például a pizza – megvan az egészségesebb, diétás verziója – például zablisztből vagy akár zöldségekből készítve –, de van öt plusz egy olyan élelmiszer, amiben nemcsak minimális szinten vannak tápanyagok és vitaminok, de még hizlalnak is, így még az egészségtudatos étrendben sem nagyon van helyük – írja a Diéta és Fitnesz.

 

Fotó: Pixabay

1. Cukros üdítők

A táplálkozási szakértők ezen a téren nem nyitnak vitát: a cukros üdítőket mellőzni kell a mindennapjainkból, még akkor is, ha alacsony a cukortartalmuk. Azt pedig számtalan kutatás bizonyította már, hogy ezek az italok nagymértékben hozzájárulnak az elhízáshoz gyerek- és felnőttkorban is.

2. Szirupos, cukrozott gyümölcskonzervek

A dietetikusok szerint az önmagában nem gond, ha friss gyümölcs híján konzerves kiszerelést választunk, ugyanis a gyümölcsök a zöldségek mellett az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás alapkövei. Azonban sok gyümölcskonzerv nagy mennyiségű cukor vagy cukorszirup hozzáadásával készül, így érdemes átböngészni az összetevők listáját, és azt a konzervet választani, ami nem cukorsziruppal tartósítja a gyümölcsöt.

 

 

3. Cukormáz

A cukor hívószavára mindig könnyű elcsábulni, pláne egy önsanyargatóbb fogyókúra során. Azonban mielőtt megengednénk magunknak a csalást, érdemes felidézni a tényt: két teáskanálnyi mázban nagyjából 140 kalória van, ráadásul a készen kapható verziókban rengeteg más, az egészségre ártalmas összetevő – transzzsírok, egyszerű cukor stb. – található.

4. Fehér csokoládé

Az édesszájú diétázók egyik csodafegyvere az étcsokoládé, amely a szigorú, alakbarát étrendbe is beilleszthető. Ez azonban a fehércsokira nem igaz, ez az édesség ugyanis elsősorban kakaóvajból, tejből vagy tejszínből, ízesítőkből és emulgeálószerekből készül, és éppen az étcsokoládéban található, antioxidánsban gazdag kakaó hiányzik belőle.

 

Fotó: Pixabay

5. Bő olajban sütött rántott zöldségek

A magyarok egyik kedvenc étele a rántott hús, de a fogyókúrázók jól tudják, hogy ennek a fogásnak a diéta során búcsút kell inteniük – azonban az sem megoldás, ha panírozott, bő olajban kisütött zöldségekkel próbáljuk pótolni. Ugyanis minden olyan étel, ami a klasszikus lisztes-tojásos-zsemlemorzsás bundát kapja, és bő olajban sül ki, egyszerre egészségtelen és hizlaló. A rántott hagymakarika például a sütés hatására elveszti vitamin- és ásványianyag-tartalmát, továbbá nagyon zsíros lesz. A vétkeket pedig csak tovább tetézzük, ha még majonézbe vagy ketchupba is belemártogatjuk.

+1. Light mogyoróvaj

A light címke minden esetben becsapós lehet, nincs ez másképp a mogyoróvajak esetében sem. A natúr, 100%-os mogyoróvaj egészséges zsírokban gazdag, így a fogyasztása kis mennyiségben ajánlott. Viszont az alacsony zsírtartalmú mogyoróvajak többségében a kivont jótékony zsírok mennyiségét cukorral és más színező és ízfokozó anyagokkal pótolják. Ezért mindenképp nézzük meg alaposan a címkét, mielőtt a kosárba tennénk az üveget.





 





Ezeket olvastad már?
Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás