Ezek a módszerek tényleg ijesztőek, de csodát tesznek a szervezeteddel





Mire lennénk képesek az egészségünkért? Meginnánk a saját vizeletünket vagy csapkodnánk magunkat csalánnal? Megmutatjuk a legbizarrabb módszereket, amelyeket még napjainkban is sokan alkalmaznak.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.10.31.
megbetegedés módszer egészség

Bár legtöbben a nyugati orvoslásra bízzuk magunkat, ha megbetegszünk, bizony lehet, hogy bevetünk néhány tradicionális terápiát is. Ha van hozzá bátorságunk… 

csalán
Fotó: Pexels

Csaláncsípés

Nem szívesen markolnánk meg a csalánt, sőt az erdőkben, mezőkön, kertünkben is igyekszünk messziről elkerülni, nehogy megcsípjen minket. Pedig ez a kellemetlennek vélt növény bizony sok problémánkat képes megoldani. Mind a levél, mind a hajtásvég tartalmaz olyan vegyületeket, melyek gátolják a gyulladási faktorokat és enzimeket szervezetünkben. Emellett a vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ami szintén csökkenti a gyulladást, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedés kezelésére. Több ezer éve használják gyógyításra, méghozzá eredményesen. Annak idején kezeltek a növény levével a kígyó- és skorpiómarást és a mérgezéseket is. Ízületi panaszokra a csalánverés is elterjedt volt, ilyenkor a fájdalmas végtagokat a növény friss hajtásaival csapkodták. Ez egyébként a mai napig bevett szokás. Ennek kellemesebb változata a csalánfürdő a reumás a panaszok csökkentésére. Hasznos lehet még lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is. Egy kis érdekesség: a római légiósok a meleg időjáráshoz szoktak, így amikor hidegebb, éjszaki tájakon voltak bevetésen, csalánlevelekkel ostorozták magukat – ezt a módszert nevezték urtikációnak. A sorozatos csaláncsípésektől a bőr ugyanis felmelegedett - írta a Fanny magazin





 

Méhcsípés

Egy másik beváltnak mondható módszer a reumatikus panaszok kezelésére a méhcsípés-terápia, amely több, mint 3000 éves múltra tekint vissza. Persze tudjuk, hogy a méhek által készített méz sok bajunkra orvosság lehet, de azért a csípésüktől inkább megóvnánk magunkat, ha lehet. Pedig hatékony az ízületi- és izomfájdalmak ellen, mert a méhtoxin javítja az adott terület vérkeringését, emellett gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatással bír.

 

Tűzmasszázs

Biztosan láttunk már olyan videókat a közösségi oldalakon, ahol a fodrász ahelyett, hogy ollóval vágná le a kuncsaft haját, egész egyszerűen meggyújtja. De a tűz nem csak a frizura elkészítésére jelenthet egyfajta megoldást. Kínában évezredes kultúrája van a különleges masszázstechnikáknak, amelyet főként a kimerültség ellen vetnek be, hogy felkorbácsolják az energiaszintet. A kezelés során a gyógyítók a beteg hátára alkoholt öntenek, majd meggyújtják. A lángok csupán néhány másodpercig égnek, és nem okoznak égési sérülést, viszont az eljárásnak köszönhetően egységbe kerül a testük, a lelkük és a szellemük.

Piócakezelés

A piócás kezelést már az ókori Egyiptomban is alkalmazták, például fejfájás, fülfertőzések és visszérproblémák kezelésére. A pióca, amikor rátapad a bőrünkre, nem csak szívja a vért, hanem közben egy anyagot fecskendez be a nyíláson, ami véralvadásgátló hatású, így nyugodtan tud táplálkozni. Leggyorsabban a fájdalomcsillapító hatását lehet megtapasztalni. Arra területre kell tenni, ahol a fájdalmat érezzük, és ahogy az enzimek bekerülnek a vérbe, máris csillapodik a fájdalom, majd el is múlik. Tisztítja a vérereket, így hatékony az érszűkület kezelésében is. Használhatjuk kozmetikai kezelésekre is, rendkívül jó ránctalanító, bőrfiatalító, nem véletlen, hogy a hollywoodi sztárok előszeretettel alkalmazzák. Ha a piócákat a fejbőrre helyezzük, akkor bejuttatja a nyálát egészen a hajgyökerekig, összetételének köszönhetően megszűnhet a hajhullás. A pióca nyála emellett vírus és baktériumölő is, így képes megbirkózni a herpesszel, övsömörrel, pattanásos bőrrel, ekcémával, de a gombával sajnos nem boldogul. Azért mielőtt befeküdnénk egy piócákkal teli tóba, nem árt, ha tudjuk: csak steril, orvosi piócákat szabad gyógyászati célra alkalmazni!

Kígyó- és skorpióbor

kígyó
Fotó: Pexels

A hagyományos keleti gyógyítók előszeretettel tesznek a borba kígyókat és skorpiókat, majd amikor már kellőképpen kiáztak a hatóanyagok, akkor ezt kínálják az életerő, energia növelésére, de úgy vélik, hogy ez az ital szinte bármit meggyógyít. Ha nagyon bevállalósak vagyunk, az iszogatás után falatozhatunk is az állat húsából egy keveset, állítólag ettől bivalyerős lesz az immunrendszerünk. 

Sárfürdő

Indiában már 5000 éve esküsznek a sár gyógyító hatására. Úgy vélik, hogy számos panaszra megoldás lehet, például csökkenti a vérnyomást, enyhíti a migrént, és még a krónikus bőrbetegségek ellen is hatékonyan veszi fel a harcot.

Vizelet

Tegye fel a kezét, aki hajlandó lenne meginni a saját vizeletét! Senki? Pedig állítólag több, mint 150 betegségre gyógyír lehet. Nem véletlen, hogy a kínaiak előszeretettel fogyasztják ezt a kissé bizarr nedűt, de India lakosai is így tesznek, olyannyira, hogy hajdani miniszterelnökük, Morarji Desai is mondhatni a vizeletivás nagykövete volt – nem mellesleg 99 évet élt. Mahatma Gandhi állítólag napi szinten itta a saját vizeletét. Az indiai orvosok szerint ezzel akár a súlyos, más módszerekkel nem kezelhető betegségeket is meg lehet gyógyítani, mint amilyen a tüdő asztma, a bélbetegségek, ekcémák vagy idült gombás fertőzések. Sokak szerint ez egy igazi multivitamin koktél, ami rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, olyanokat, amelyeket a szervezetünk nem használt fel. A vizeletnek baktériumölő, gomba- és vírusölő hatása van. Egyes feljegyzések szerint eredményes lehet a rák gyógyításában, a vérszegénység, húgyúti betegségek, candida kezelésében, meghűlés és influenza ellen, vércukorszint helyreállításában és persze emésztési rendellenességeknél.

Az indiai orvosi könyvek 175 ismert betegség kezelésekor alkalmazzák a vizeletterápiát. Bár az elmúlt évtizedekben feledésbe merült ez a gyógymód, most újból fénykorát éli a természetgyógyászok körében. 

De mit is tartalmaz pontosan: 95 százalékban vizet tartalmaz, a maradék pedig ásványi anyagok, sók, hormonok és enzimek keveréke. A mérgező anyagokat ugyanis még a máj távolította el, amikor a vér a májon keresztül áramlott át, de mérgek eltávoznak még a szervezetből a bőrön keresztül, az izzadsággal is. Jó hír, hogy a vizeletterápiát külsőleg is lehet alkalmazni. A reggeli vizeletből néhány cseppnyit kell felkenni a bőrre, amely néhány kezelés után állítólag olyan sima lesz, mint a baba popsija, és a vizelettel ecsetelt szemölcsök három hét után teljesen eltűnnek. Használhatjuk fülcseppként vagy lábvízbe keverve, fáradt lábak frissítésére, gargalizálhatunk is vele torokfájás esetén. Egyébként nem csak a keleti gyógyítók vetették be előszeretettel ezt a módszert, a magyar népgyógyászat is ismeri és javasolja, például égési sebekre és pattanásos bőrre. Ha mindenképpen inni szeretnénk, akkor viszont csak pár csepp elegendő belőle, és erre a célra a reggeli első vizelet a legalkalmasabb.





Ezeket olvastad már?
Arcápolás otthon, fillérekből

Arcápolás otthon, fillérekből

123 éve született a magyar film: teszteld, te mennyire emlékszel a régi idők mozijaiból - kvíz

123 éve született a magyar film: teszteld, te mennyire emlékszel a régi idők mozijaiból - kvíz

Hallottál már a tavaszi gonoszjáró napról? Így élheted túl para nélkül!

Hallottál már a tavaszi gonoszjáró napról? Így élheted túl para nélkül!

Te kipróbálnád az okoskonnektort? Így irányíthatod vele az életedet is

Te kipróbálnád az okoskonnektort? Így irányíthatod vele az életedet is

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás