A Metropol legfrissebb információi szerint csúfos kudarcba fulladt a Jobbik-elnök legújabb politikai húzása. Lapunk úgy tudja, hogy Jakab próbált volna előre menekülni, egyre kétségbeejtőbb politikai helyzetében menteni a menthetőt.

Fotó: Havran Zoltán /Magyar Nemzet

Legfőbb politikai tanácsadójával, az ideiglenesen „hátravont” kabinetfőnökkel, Molnár Enikővel úgy döntöttek, hogy bár inog a pártelnöki szék, megpróbálják bebiztosítani legalább a parlamenti frakció vezetését. Nyilvánvalóan arra is tekintettel, hogy a frakció pénzügyi forrásai ma a Jobbik legfőbb bevételét is jelentik. Az ezek fölötti rendelkezés a párton belül ma még az elnöki pozíciónál is fontosabbak.

A „Mamuszos főtitkárnő”, Jakab Péter legfőbb bizalmasa

Emiatt Jakab kedden megpróbálta keresztülvinni a frakciószabályzat megváltoztatását. Azt próbálta meg elérni, hogy a frakcióvezetői posztról történő leváltásához ne legyen elég a sima többség, hanem kétharmados döntés kelljen hozzá. Így elég lett volna, ha a 10 fős frakcióban legalább hárman kitartanak mellette.

A Metropol úgy értesült, hogy a megingott tekintélyű, sokak szerint lemondás vagy lemondatás előtt álló pártelnök ismét csúfos kudarcot vallott, nem volt képes összeszedni az ehhez szükséges voksokat. Kudarca forrásaink szerint egyértelműen azt jelzi, hogy a visszaszámlálás egyértelműen megkezdődött, Jakab Péter politikai bukása már szinte borítékolható.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül sor a Jobbik rendkívüli választmányára, ahol végképp eldőlhet a botrányt botrányra halmozó, még saját alelnökét is feljelentő pártelnök sorsa.

A Metropol forrásai nem zárták ki annak lehetőségét, hogy Jakab Péter, aki korábban már megírta lemondását, megpróbál kimenekülni a kínos helyzetből, kilép még a pártból is, hogy független képviselőként mentse, ami még menthető.

Jakab Pétert kedden megalázták az Országgyűlésben is: volt párttársai „Parizeusnak” gúnyolták…