Hatnapos fesztivál kezdődik a főváros közepén: erről fog szólni

Bár a nyárnak vége, a hőség még biztosan velünk marad egy darabig. Ebben a melegben pedig a vízen kívül csak egy dolog szokott jobban esni az embereknek: egy hideg sör. Nos, ebből nem lesz hiány a napokban Budapesten!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.03.
Módosítva: 2024.09.03.
ez lesz ma sörfesztivál fesztivál

Kezdődik a Belvárosi Sörfesztivál

Szeptember 3-tól 8-ig, hat napon keresztül tartják meg az évek óta nagyon sikeres Belvárosi Sörfesztivált a Szabadság téren, ahol az odalátogatók a legjobb magyar sörfőzdék termékeiből választhatják ki az ízlésüknek megfelelő frissítőt. A kínálatban nemzetközi különlegességek is helyet kapnak, ráadásul több újdonsággal itt találkozhatnak először az ital kedvelői. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is több mint 250-féle sörrel és FoodTruck-okkal várják a résztvevőket. Az esemény részletes programja itt található.

Rendkívüli zárvatartás lesz ma ebben a közkedvelt múzeumban

2024. szeptember 2-án a Magyar Nemzeti Múzeum a szokásos hétfői nap miatt volt zárva, 2024. szeptember 3-án, kedden pedig egy nagyszabású filmforgatás miatt nem nyit ki a nagyközönség számára. A Múzeumkert ettől függetlenül a megszokott rend szerint lesz nyitva. Tájékoztatják továbbá arról is a látogatókat, hogy a Múzeumkert területén található kültéri mosdót szeptember 2-án és 3-án üzemen kívül helyezik. Szeptember 4-e, szerdától viszont mind a múzeum, mind pedig a kültéri mosdó a megszokott rend szerint tart nyitva – írják a weboldalukon.

Négy helyen lesz váradás a fővárosban

  • 07:00–19:00 óra között a Közép-magyarországi RVK Intézetben (1113 Budapest, Karolina út 19–21.)
  • 12:00–17:30 között a Sugár Üzletközpont II. emeletén (1148 Budapest, Örs vezér tere 24.)
  • 15:00–18:00 óra között a Körösi Művelődési Házban (1102 Budapest, Szent László tér 7–14.)
  • 12:00–18:00 között pedig a Campona Bevásárlóközpontban (1222 Budapest, Nagytétényi út 37–43.)

Akár 38 fok is lehet ma

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint kedden is forróság várható, a hőmérséklet akár 38 fokig is emelkedhet. Az égbolt szinte zavartalanul napos lesz, felhők alig jelennek meg. A száraz, aszályos idő továbbra is fennmarad, csapadékra nincs kilátás. A hőség miatt a mezőgazdasági területeken és a természetben is fokozódik a szárazság, így fontos a vízfelhasználás korlátozása és a tűzgyújtási tilalom betartása. Készüljünk fel a kánikulára, és kerüljük a közvetlen napsugárzást a legmelegebb órákban!

sablon, forróság, perzselő hőség, kánikula, időjárás, napsütés, meleg, nap, ventillátor,
Folytatódikl a hőség – Fotó: Shutterstock

149 éve született az autókészítő, akinek két ikonikus autót is köszönhetünk

Ferdinand Porsche német autókészítő 1875. szeptember 3-án született. Hitler felkérésére tervezett például népautót, a Volkswagent, ez lett a később népszerű VW Bogár. De neki köszönhetjük a Porsche 911-et is. Érdekesség, hogy a Volkswagen Bogárról Barényi Béla már 1925-ben készített részletes terveket, amit azonban a Porsche család hosszú időn keresztül vitatott, mivel ők Ferdinand Porschét tartották az autó konstruktőrének.

Pappá szentelték a dinamó feltalálóját

1825. szeptember 3-án Győrben pappá szentelték Jedlik Ányost, a dinamó későbbi feltalálóját. A világhírű fizikaprofesszor egyébkén a Csallóközben Jedlik István néven született. Az Ányos nevet a bencés rendben kapta, miután 1817-ben Pannonhalmára ment teológiát tanulni. Ezzel párhuzamosan Pesten fizikát, matematikát, filozófiát és történelmet is tanult, így 1822 őszén Pesten bölcsészdoktorrá, Győrött pedig tanárrá avatták.

Misi mókus és a TV Maci atyja ezen a napon ment el

Foky Ottó animációsfilm-rendező, reklámgrafikus, Misi mókus és az első TV Maci kitalálója 12 évvel ezelőtt, szeptember 9-én hunyt el. Több száz esti mesét, gyerekfilmet, reklámfilmet rendezett és tervezett. Tárgymozgatott filmjei közül nem egy nemzetközi filmdíjat kapott.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás