Top6 újítás a holnap nyitó Sziget Fesztiválon: diszkózuhanyzó, elengedett betétdíj és pénztárcabarát menü

Forradalmi újításokkal várják a 2024-es Sziget Fesztivál lakóit. A koncertélmények és a felfrissülési lehetőségek is sokkal extrábbak lesznek idén. Arról nem beszélve, hogy nem kell betétdíjat fizetni a sörösdobozokra.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.08.06.
Sziget fesztivál Budapest fesztivál

Már dübörög a zene a Sziget területén, mindenki fesztiválhangulatban van. A szervezők több újítással is készültek a 30. Sziget Fesztiválra, amit nyitás előtt a Metropol munkatársai is bejártak.

Elstartol a 2024-es Sziget Fotó: Bánkúti Sándor

1. Megnyitják a H-hidat, gördülékenyebb lesz a ki- és bejutás

A legnagyobb kihívást az jelentette tavaly, hogy a K-híd már régóta felújításra szorul, így az áteresztő képessége biztonsági okokból korlátozott, miatt a nagy világsztárok koncertjei után a látogatók alig tudtak kijutni a Szigetről. Éppen ezért új megoldásokat vezettek be a szervezők, hogy a koncertélményt ne írja felül a sorban állás. Egyrészt a Nagyszínpad táncteréről egy új útvonalon irányítják a közönséget a kijárat felé. Technikai újítás, hogy több helyen lesznek olyan digitális információs táblák, ahol valós idejű adatokkal tájékoztatják a közönséget, hogy egyes útvonalakon mennyi idő alatt lehet a kijáratot vagy a taxikat elérni. A nagy érdeklődésű fesztiválnapokon - igény szerint - a H-híd irányába is megnyitják a gyalogos forgalmat, ezzel is elkerülve a torlódást. A H-hídtól éjszakai buszjáratok is közlekednek majd a Margit híd irányába, de sűrítik a hajójáratokat és a taxis közlekedésben is lesznek változások, például egy új BOLT taxidroszt a H-híd felé. 

A K-híd tökéletesen biztonságos közlekedési szempontból. Megvannak azok a szakmai szempontrendszerek, amiket közölt velünk a közútkezelő, és mi azokat tartjuk szem előtt az üzemeltetése során

- adott tájékoztatást a Metropol kérdésére Benis Dániel műszaki vezető. 

Kivetítőn láthatjuk, hogy hány percbe telik a kijutás Fotó: Bánkúti Sándor

2. Nagyobb lett a közönségtér

A nagyszínpad előadásai idén élvezhetőbbé válnak, mert a közönség közepén álló hangosító állomás átkerült a nézőtér két szélére. 

„Legfontosabb változás az idei évben, hogy egy osztott keverőállás lett a nagyszínpadnál, egy sokkal nagyobb közönségtérrel” - árulta el Benis Dániel. 

Benis Dániel műszaki vezető  és Kádár Tamás főszervező  Fotó: Bánkúti Sándor

 

3. Egy karszalag kell csak

Régen tele volt a résztvevők keze szalagokkal, most viszont egységes plasztikkártyás szalagot kapnak, mindegy, hogy milyen bérletük vagy napijegyük van. A karszalagról le tudják olvasni, mire érvényes.

4. Nem kell 50 forintos betétdíjat fizetni

A Szigeten nem helyeztek ki REpontokat, mert az üzemeltető nem tudja ekkora mennyiségben vállalni a palackok elszállítását, ezért a Szigeten kapható palackok 50 forintos betétdíját elengedik.

5. Minden vendéglátóegységben van „budget food”

Idén kifejezetten figyelnek rá, hogy minden vendéglátó egységben kapható legyen pénztárcabarát, teljes főétel 3200 forintért. Az italok ára pedig nem drágul a tavalyi évhez képest. 

6. Diszkózuhanyzó

A legérdekesebb újítás talán a Diszkózuhanyzó, ahol bulizva frissülhetnek fel a szigetlakók. 

Kettő parti zuhanyzó is van a Szigeten, északon és délen is, ahol sminkhelyiséggel, zuhany alatti éneklő versennyel és minden egyébbel készülünk

 - árulta el lapunknak Benis Dániel.

Diszkózuhanyzó Fotó: Bánkúti Sándor

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás