„Pont rám zuhant” – vallottak a fesztiválozók, ettől lett felejthetetlen nekik a Sziget

Nemcsak a felejthetetlen bulizásról szól a Sziget, de különleges pillanatokat is teremtett az elmúlt évtizedek alatt. Elbarangoltunk az idei Szigetre, hogy kiderítsük, kinek mi a legemlékezetesebb pillanata.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.08.13.
Módosítva: 2024.08.13.
Sziget emlék fesztivál

Véget ért az idei, 2024-es Sziget Fesztivál. Az ötnapos eseményre – ahogy eddig minden évben – özönlöttek az emberek, hogy végre kirúgjanak a hámból és a kedvenc előadójukra „csápoljanak”. Azonban nemcsak az olykor fékevesztett bulizásról és a másnapos fejfájásról, hanem emlékezetes pillanatokról is szólt a Sziget.

Felejthetetlen emlékeket szereztek a fesztiválozók a Szigeten - elárulták, milyeneket! /
Felejthetetlen emlékeket szereztek a fesztiválozók a Szigeten – elárulták, milyeneket! / Fotó: Nagy Béla

„A tömegbe ugrott”

Kyle Minogue, Martin Garrix és Bebe Rhexa is fellépett már a Sziget nagyszínpadán – és még néhány zenei ikon hátravan! A Hajógyári-szigeten sokan izgatottan várják, hogy augusztus 12-én színpadra lépjen a kedvenc előadójuk. Miközben várnak rájuk, a több mint 40 programhelyszín szép számmal kínál mindenkinek kikapcsolódást, ahova a Metropol is ellátogatott, hogy kiderítsük, kinek mi volt eddig a legemlékezetesebb pillanata a Szigeten.

Lindsey és három barátnője tavaly csak egy napot töltöttek a Szigeten, és annyira megtetszett nekik a fesztivál, hogy idén újráztak. A holland lányok ezúttal a lovak közé csaptak, és mind az öt napon, a Sziget végéig buliznak! „Imádom, hogy itt a fesztiválon nagyon szabadok az emberek, úgy bulizol, ahogy szeretnél” – húzta alá a legelején boldogan Lindsey, aki a tavalyi évnél sokkal szebb emlékeket szeretne gyűjteni. A 2023-as Szigetről egy sérüléssel tért haza – neki ez a legemlékezetesebb emléke a helyről. 

Sajnos volt, aki túl is vitte a bulizást. A nagyszínpadnál voltunk tavaly, amikor egy nő felmászott egy magas részre, és a tömegbe ugrott le. A fesztiválozó pont rám zuhant, és megsérült a nyakam. Egy enyhe nyaksérüléssel mentem haza, de most már jól vagyok

– idézte fel nevetve a veszélyes pillanatot a holland lány.

Lindsey (szélső bal) a három barátjával érkezett Hollandiából /
Lindsey (szélső balra) a három barátjával érkezett Hollandiából / Fotó: Szabolcs László

Andreas és felesége Németországból érkeztek a Szigetre. „A lányaink itt tanulnak orvosnak Budapesten. Először ők hoztak ide minket, mert meg akarták mutatni a fesztivált. Annyira megtetszett a Sziget, hogy azóta minden évben eljövünk ide, de csak ketten a feleségemmel! Nekünk a legemlékezetesebb ez volt, hogy a lányaink ide hoztak minket először. Nagyon jól szervezett, igazi bulihely. Ma már nem hagynánk ki!” – mondta a 62 éves Andreas boldogan.

Andreas a feleségével negyedjére vannak a Szigeten /
Andreas a feleségével negyedszerre vannak a Szigeten / Fotó: Szabolcs László

„Nagyon szép emlék azóta is”

Egy 31 éves magyar férfi szinte piros színnel jelzi a naptárjában, amikor eljön a Sziget – ő már 15 éve „állandó vendége” a fesztiválnak. Látott már sok mindent a Szigeten, és bár néhány évet kihagyott a bulizásról, a 30. Szigetet sosem hagyta volna ki. Neki egy csónakházi emlék a legkedvesebb a fesztiválról. 

Évekkel ezelőtt, 2017-ben a csónakháznál sátraztunk a haverokkal. Megismerkedtünk chilei fesztiválozókkal, akik napokat töltöttek a Szigeten. Rengeteg pénzt elköltöttek, és vicces volt, hogy mi mutattuk meg nekik: a Szigeten kívül is van élet! Nekünk köszönhetően jöttek rá, hogy a közeli bevásárlóközpontban is tudtak volna venni sokkal olcsóbban sört és más piákat. Azóta az egyik chilei srác jó haverom – ez az egész, ami történt, nekem egy nagyon szép emlék azóta is.

– vallotta be Krisztián, mire zárásként egy férfi rákontrázott: neki egy fesztiválfogadalom miatt lett emlékezetes a Sziget – amit ha törik, ha szakad, igenis betart! „Tetszik nekem egy lány, akit szeretném, ha a kedvesem lenne, ezért megfogadtam, hogy a Szigeten semmi hülyeséget nem fogok csinálni, csakhogy meghódítsam a szívét. A fesztiválon nem csajozok, várok egy hetet, és eldől, mi lesz – akar-e vagy sem. Ehhez az elvhez tartani fogom magam” – zárta szavait a 26 éves Gábor.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás