Vigyázat! Kamumelósok szedik áldozataikat Pest környékén, legutóbb Pócsmegyeren csaptak le

A gátlástalan csalók bekiabálnak az udvarba, mindenféle munkát felajánlva kedvezményesen, majd a rosszul elvégzett melóért sokszoros árat kérnek. Legutóbb Pócsmegyer környékén csaptak le a kamumunkások, akik fenyegetéstől sem riadtak vissza egy idős férfival szemben.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2024.07.19.
Módosítva: 2024.07.19.
munka Pest vármegye csalók kamu ház

Egymást figyelmeztetik a pócsmegyeriek, hogy vigyázzanak, mert kamumunkások járják az utcákat. A kóklercsapat főleg idősebbekre vadászik, hogy rábeszélje őket különböző ház körüli munkára, tetőfedésre, csatornacserére vagy burkolásra. Az elsőre kedvezményes árat ajánló brigád végül pofátlan összeget számláz ki, ráadásul minősíthetetlen munkáért cserébe. 

A pócsmegyeri bácsi házának homlokzati falát akarta beburkolni a csapat, de a képen is látszik, hogy ez nem sikerült túl pontosra Fotó: Bánkúti Sándor

Tízszeres árat akartak kifizettetni

A pócsmegyeri, nevét elhallgatni kívánó idős úr múlt hét szombaton, július 13-án futott bele a „munkásokba”, akik megálltak a háza előtt, mikor a bácsi locsolta a kertet. Először azzal álltak elő, hogy rohad a csatornája, de miután az idős úr nem kérte a segítségüket felajánlották, hogy beburkolják a homlokzati falat.

Mivel égeti a nap, azt a falat minden évben festeni kell, így ez a munka jól is jött volna. Beengedtem őket, amikor mondta a munkás, hogy lemezzel be tudja burkolni. Árban azt mondta, hogy 85 ezerért megcsinálja, mondtam, hogy az rendben van

 – kezdte mesélni a történteket a pócsmegyeri lakos, akit csúnyán átvertek a kamumunkások.

A munkások hézagokat, réseket hagytak a burkolaton és nem végeztek pontos munkát  
Fotó: Bánkúti Sándor

„Két ember itt maradt, a sofőr elment anyagért. Elkezdték a munkát, de láttam, hogy eláll, hézagos, le is állítottam őket, hogy ez így nem jó, bemegy a darázs, vegyék le, várjuk meg a főnököt. Megjöttek, akkor már hatan voltak, hozták az anyagot. Amikor elkezdték csinálni, már nem nagyon tetszett. Leállítottam őket és úgy voltam vele, hogy akkor 100 ezer forint körül lesz a munkadíjjal. Kérdezgettek, hogy ki tud fizetni? Mondtam, hogy ennyit, amit beszéltünk, annyit ki tudok, de folyton célozgattak a pénzre – tette hozzá az idős úr, aki nem győzött a munkások után járni a kertben, nehogy elvigyenek valamit.

Láttam, hogy nem jó így a munka, így a felénél leállítottam őket és kértem, hogy számolja ki, hogy akkor mennyi lesz.  A félkész munkáért 1 millió 260 ezer forintot számoltak ki. Mondtam, hogy erről szó nem volt, de meg se hallották, szóváltás lett az ügyből

 – mesélte felháborodva a bácsi, akiből nagy nehezen kihúzták a csalók, hogy maximum mennyit tudna fizetni, így 550 ezer forinttal rövidítették meg.

A cég a hivatalos adatok alapján építőiparral, textil- és élelmiszer-kereskedelemmel, de még ingatlanügynöki tevékenységgel is foglalkozik Fotó: Bánkúti Sándor

 A gyanús brigád először nem akarta elfogadni az így is ötszörös fizetséget. Nem tágítottak a kertből és követelték, hogy menjen át a bácsi a szomszédba pénzt kérni, vagy a bankautomatához. 

Hiába mondtam nekik, hogy nincs annyi pénzem, ráadásul a 300 méteres környezetemben ember sem volt, akinek kiabálhattam volna, hogy segítsen. Végül nagy nehezen felfogták, hogy nem tudnak több pénzt kihúzni belőlem, összepakoltak és elmentek, itt hagyva egy számlaszerűséget. De szerződés nem volt, csak szóban beszéltünk az összegekről 

– zárta gondolatait a nyugdíjas, akit még meg is fenyegetett a kamuszakemberekből álló csapat, hogy hétfőn visszajönnek a maradék pénzért, de ez nem történt meg.

A munka pontatlansága jól látható, a kóklerbrigád mégis több mint félmilliót követelt 
 Fotó: Bánkúti Sándor

Nem ez az első, hogy felbukkantak Pócsmegyeren

A környéken korábban többen is látták az autót és a munkásokat. Többek szerint nem ez az első eset, hogy megpróbálnak pénzt kihúzni az emberektől, de a legtöbben elzavarták őket. Az esetekről azonban sokan nem számoltak be, így a bácsi sem tudott róla. 

„Jó, hogy nem láttak nálunk aranyat, vagy más értéket, mert lehet, hogy nem úsztuk volna meg ennyivel. Szeretném, hogy minél többen tudjanak róla, hogy errefelé garázdálkodnak és vigyázzanak, nehogy más is bedőljön nekik” – tette hozzá a pócsmegyeri bácsi. Egy hasonló brigád már több Pest vármegyei településen is feltűnt. Vácon, Nagymaroson és Gödöllőn is panaszkodtak ilyen munkáscsapatra, így még az sem kizárt, hogy ugyanaz a brigád vadászik a gyanútlan idősekre szerte a környéken.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás