Kezdődik a lomtalanítás, fejetlen női testet találtak a járdán





Összegyűjtöttük a hét legolvasottabb híreit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.07.
Módosítva: 2024.04.07.
lomtalanítás top5 föld bolygóháromszög nyugdíj

Erre nagyon figyelj a lomtalanításkor!

2024. április 3–12. között a XXII. kerületi körzetekben kezdődik a lomtalanítás. Fontos, hogy lom kizárólag az adott címre vonatkozó, a postaládákba dobott hivatalos tájékoztatólevélben, valamint a külön ebből a célból készült online térképeken megjelölt napon, 18 óra után helyezhető ki. A nem a megjelölt időpontban történő lomkikészítés közterület-szennyezési szabálysértésnek minősül, ami bírságot vonhat maga után. A lomokat az FKF a kihelyezést követő napon szállítja el.

Elkezdődött a lomtalanítás a XXII. kerületben Fotó: Róka László

Kapaszkodj: a Föld forgási sebessége nem állandó!

A tudósok eddig is tisztában voltak azzal, hogy a bolygónk forgási sebessége nem állandó. A mérések kezdete óta a Föld tengely körüli forgási sebessége nagyon lassan, de fokozatosan csökkent. Ezért az összehangolt világidő úgynevezett szökőmásodperceket tartalmaz, amiket időnként, pontosabban bizonyos években hozzáadnak a világórához. Ez eredményezi a négyévente esedékes szökőnapokat a naptárban.

Föld Earth bolygó sablon
Újabb globális problémát idézett elő az emberiség a globális felmelegedéssel Fotó: Pixabay

Megjelentek a nyugdíjszámításhoz szükséges, idei évre vonatkozó számok

Azok, akik idén mennek nyugdíjba, illetve, akik valamilyen oknál fogva nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, nagy várakozással tekintenek a most megjelent kormányrendeletre, amely tartalmazza a nyugdíjszámításhoz szükséges, idei évre vonatkozó számokat, úgynevezett valorizációs szorzószámokat. Az erről szóló 64/2024. kormányrendelet március 28-án jelent meg a Magyar Közlönyben. 

Senior,Couple,Meeting,Real-estate,Agent,For,Investment
Annak, aki nyugdíjba készül, érdemes szakemberhez fordulnia tanácsért a nyugdíj pontos és helyes megállapítása érdekében Fotó: goodluz

Micsoda fejetlenség: fej nélküli női bábu keltett riadalmat Kispesten

Nem hittek a szemüknek a járókelők Kispesten: fejetlen bábu hozta rájuk a frászt. A megcsonkított, fejetlen női testre emlékeztető alak a kerület több pontján is felbukkant. Rengetegen találgatnak, hogy vajon miként kerülhetett utcára a különös tárgy és hol hagyhatta el a fejét. 

Fejetlen női bábu hevert a járdán Fotó: Olvasói/Oros Dóra

Smart Budapest-díj: Karácsony megoldotta „okosba”

„Csodálatos! Pláne a parkolási sarc és az utcák felforgatása!” – írta egy kerületi Pikó András posztjához arra reagálva, hogy a baloldali Karácsony Gergely megszórta haverját, a baloldali Pikó Andrást egy úgynevezett „Smart Budapest” díjjal. A főpolgármester ezzel ismerte el az új józsefvárosi parkolási rendszert. Belterjes balos buli az egész, hiszen Pikó önkormányzati képviselője, Könczöl Dávid az adományozó fővárosi szervezet titkársági referense is egyben. A kerületi polgármester posztban büszkélkedett a díjról, de amit a kommentelőktől kapott, azt nem tette zsebre.

PIKÓ András
Pikó András úgy veszi el a parkolóhelyeket Józsefvárosban, hogy nem nyújt az autósoknak alternatív megoldást Fotó: Kovács Attila

 





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás