„Azt mondták, csak vírusos fertőzése van a kislányomnak, azóta is az életéért küzd”





Egy anyának azt mondták, hogy lánya orrfolyása csak vírusos fertőzés, majd pusztító diagnózist kaptak.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.02.19.
daganat vírus gyerek

A kis Layla Gillespie-nek egyéves korában kezdődtek a rohamai, amivel szülei, Darren és Ashley Hamilton oda-vissza rohangáltak vele az orvoshoz. Kezdetben a dél-lanarkshire-i házaspárnak azt mondták, hogy Layla sápadtsága és orrfolyása csak vírusfertőzésnek, majd később azt, hogy refluxnak köszönhető.

orvos, doktor, kórház, egészségügy, Shutterstock illusztráció
Fotó: PopTika/Shutterstock

Ám miután hat hónap leforgása alatt 26-szor kellett felkeresniük az orvost úgy döntöttek, hogy időpontot kérnek a legközelebbi gyermekkórházba, ahol végül az MRI-vizsgálat szívszorító dolgot talált.

Az orvosok ugyanis egy narancs méretű daganatot fedeztek fel Layla agyán, amely a központi idegrendszere köré tekeredett.

A családdal 2021. november 8-án közölték, hogy Layla már harmadik stádiumú ependymomával küzd, amely egy, az agyban vagy a gerincvelőben képződő sejtnövekedés.

Azt vártam, hogy ennek az egésznek majd az epilepsziához lesz köze, de azt mondták nekünk, hogy kórházban kell maradnia. Azonnali műtétre volt szüksége. Teljes 10 órás, nyitott koponyás műtéten esett át

– nyilatkozta az édesanya, majd így folytatta:

Ezután azt a hírt kaptuk, amelyet egyetlen szülő sem akar hallani. Elmondták, milyen kockázatokkal jár, ha nem sikerül a műtét, és a lehetséges mellékhatásokat is. Azt mondták, hogy lehet, hogy nem tud majd normálisan lélegezni, lebénulhat és még az emlékezetét is elvesztheti.

Szerencsére a kislány a műtét után egyre jobban és jobban lett. Layla két hét múlva kikerült a kórházból, de ezzel még közel sem ért véget a küzdelmük. Évente csak körülbelül 30 embernél diagnosztizálják ezt a fajta ritka rákot az Egyesült Királyságban, így a kezelés nehéz lehet. Layla kora miatt pedig az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy csak a protonterápia az egyetlen lehetőség.

Miután ez a kezelés náluk nem volt elérhető, így a család kénytelen volt Manchesterbe utazni, ahol szerencsére 2022 januárjában megnyílt egy hely. A több hétig tartó kezelés végeztével az anyuka azt hitte, hogy végre minden visszatérhet a régi kerékvágásba, azonban nem is tévedhetett volna nagyobbat.

Sajnos ugyanis pontosan két évvel Layla első diagnózisa után, 2023. november 8-án jött újabb szörnyű csapás: visszatért a rák, amely ezúttal a kislány gerincét támadta meg. Karácsony előtt kerültek vissza a kórházba, ahol ismét számos vizsgálatot végeztek.

A háromgyerekes édesanya sokkal nehezebben viselte a második rákdiagnózist, mint az elsőt.

Mindenki azt hiszi, hogy valahogy hozzászokik ember ahhoz, hogy azt hallja meghalhat gyermeke, de másodszor még rosszabb volt. Az első alkalommal még minden olyan gyorsan történt. Egyik percben normális életünket éltük, a következő percben pedig kórházban voltunk, ahol megműtötték. Nem volt más választásunk. Ezúttal visszatértünk a normális életbe, és azt hittük, hogy a szörnyű rémálom mögöttünk van

– magyarázta.
Miután még az orvosok sem tudják, hogy Layla ezúttal is túléli-e a szörnyű kort, a család adománygyűjtést szervezett, hogy teljesítse Laylának azt az álmát, hogy eljut Disneylandbe – írja a Mirror

 





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás