Kettészakadt Rákosmente, a lakók fele háborog és élhetetlen mindennapokra panaszkodik





Két részre szakadt Rákosmente a kukatúrók miatt. Az egyik tábor azt állítja, tenni kell ellenük valamit, hiszen a szépen összerendezett kukát kifordítják, majd az utcára borított szemetet ott hagyják, ezzel szennyezve az utcákat, a másik tábor pedig azt vallja, hogy ezek az emberek csak éhesek, inkább segíteni kellene rajtuk, mint támadni őket. Te mit gondolsz erről?



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.01.24.
szemét ételmaradék éhes kukatúró rákosmente

Most akkor kinek van igaza? Komoly vitát robbantott ki a posztjával egy asszony a XVII. kerületi Rákosmentén. A helyi nő szerint a hozzájuk járó kukatúrók miatt élhetetlenek lettek a mindennapjaik, ugyanis nemcsak a szemetet dobálják szét, de még a rendelt, kapun belülre felakasztott ételt is ellopják. Mások szerint pedig ezek az emberek szánnivalók és különböző megoldásokkal segíteni kellene rajtuk. 

Homeless,Woman,Is,Searching,For,Food,In,Garbage,Dumpster/woman,In
Az összes kukát átnézik Illusztráció: Roman023_photography

A posztoló először segítséget kért a helyiektől a kukatúrókkal szemben, ám a válaszok miatt inkább kikapcsolta a hozzászólási lehetőségeket, ugyanis a legtöbben a kukázók védelmére keltek. 

„Mit tudok én csinálni két nőszeméllyel, aki az utcákat járja és a kirakott kukákból kitúrja a kidobott ételt? Ne értsen félre senki, felőlem, ha neki ahhoz van gusztusa, hogy azt a sajtot egye meg, ami a fiam kakis pelenkája mellett volt, hát legyen. A legjobban viszont az bosszant, hogy múltkor konkrétan a kapura akasztott ételrendelésünket lopták el. Én nem voltam itthon, a szomszéd mondta. Amikor pedig ma megláttam őket, hogy a kihelyezett kukánkat túrják, elborult az agyam. Persze nekik állt feljebb... Gusztustalan egy banda. Mondtam nekik, hogy hívom a rendőrséget, de nem nagyon érdekelte őket. Konkrétan elküldtek melegebb éghajlatra. Sajnos nagyon sokszor végigmennek az utcánkon... Komolyan, lehet valamit tenni?” – kérdezte kétségbeesetten. 

A kukatúrók nemcsak ennél az asszonynál bukkantak fel. Úgy látszik, sétálnak az utcákon és minden „zsákmányt rejtő” kukát kifosztanak. 

Nálunk is jártak… A szépen összerendezett kukát teljesen kifordították, de persze vissza már nem fogják pakolni. Amikor jön a kukás, az meg nem fogja összeszedni a földről, így ez valóban idegesítő, hogy csupa kosz és szemét az egész környék, mert ők beletúrnak és mint aki jól végezte dolgát, továbbállnak….

 – írta egy másik kommentelő. 

Hamar feltűntek viszont azok a helybéliek is, akik támogatják a kukatúrókat, szerintük el kell nézni azt, amit csinálnak, ugyanis csak éhesek.

Ugye nem gondoljátok, hogy valaki azért keres élelmet egy kukában, mert erre van gusztusa?! Legközelebb a maradékot tedd ki a kuka tetejére és nem fogják széttépni az egészet, hanem csak leveszik a tetejéről és elmennek. Mi például szoktunk adományozni olyan ételt, amire már nincs szükségünk vagy csak megromlana. Ők is éhesek, ezért kényszerülnek rá ilyeneket csinálni…

Te mit gondolsz a témáról? Téged bosszantana, ha feltúrnák a kukádat vagy elvinnék az előre rendelt ételedet a kerítésről, vagy inkább együttérzel azokkal, akik erre kényszerülnek?





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás