Gábor Zsazsa végakarta az volt, hogy imádott szülőhazája földjében nyugodhasson. A Golden Globe-díjas magyar származású színésznőt végül július 13-án, egy keddi délelőttön helyzeték végső nyugalomra a Fiumei úti sírkertben.

Az özvegye, Frédéric von Anhalt néhány nappal a temetés után utazott csak haza Magyarországról, ennek pedig nyomós oka volt – írja a Ripost.

„Még vannak tervek. Szeretném, ha egy teret és egy utcát is elneveznének Zsazsáról” – árulta el szűkszavúan egy német portálnak az özvegy.

A színésznõ temetése a Fiumei úti sírkert mûvészparcellájában. A magyar színésznõ, szépségkirálynõ, modell, üzletasszony 99 éves korában, 2016. december 18-án hunyt el Los Angelesben MTI/Mohai Balázs

Anhalt herceg egyébként a filmcsillag halála óta is mindent megtesz azért, hogy Zsazsa neve a köztudatban maradjon. Újabb és újabb titkokat csepegtet a díva életéből. Igaz, ezek többnyire megdöbbentőek és megbotránkoztatóak. Mint például a 2018-as eset, amikor Anhalt a megboldogult díva legintimebb tárgyait árusította ki, köztük vágyfokozó eszközöket is, aminek híre szinte az egész világot bejárta.