Mint arról a Metropol beszámolt, vasárnap hajnalban elhunyt Sas József. A nemzet komédiásának utolsó hetei szenvedéssel teltek, pedig családja mindent megpróbált megtenni biztonságáért. Nem tudják felfogni, hogyan kaphatta el a koronavírust, hiszen a családban senki más nem fertőződött meg a tesztek alapján.

„Pokoli nehéz időszakon vagyok túl… Egész egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy Jóska hogyan kaphatta el a vírust. Mindannyian elvégeztettük a PCR-tesztet: én, a gyerekek, a gondozók, és mindegyikünké negatív lett. Senki nem koronavírusos, és nem is volt, aki a házunkban járt, így nem értem, hogyan történhetett mindez… De annyira le volt gyengülve Józsi szervezete, hogy nyilván fogékonyabb volt a betegségre” – mondta el a Ripostnak megtörten az özvegy. Sas József megpróbáltatásai január elején kezdődtek, amikor drámaian lecsökkent a véroxigén szintje és kórházba kellett szállítani, ahonnan már nem tért haza.

Fotó: Metropol

„Józsi az utolsó napjaiban már elképesztően gyenge volt. Azt hiszem, számára megváltás volt az elmúlás azok után, amiket az utóbbi hetekben átélt” – mondta elcsukló hangon az özvegy. A Bors információi szerint a temetését, zsidó szokás szerint, a halála napjától számított pár napon belül rendezik, bár a család nem adott ki hivatalos tájékoztatást, de valószínűsíthető, hogy csütörtökön vagy pénteken a Kozma utcai zsidó temetőben kerül sor a szertartásra.