Júniusban azt nyilatkozta a gyönyörű színésznő, hogy vágyik egy párkapcsolatra. Kata őszintén mesélt arról, hogy a szakmájában mindig szerencsés volt, mivel nem élte meg munkának a hivatását, sőt egyre sikeresebb, hiszen ismét filmrendezőként dolgozhat, viszont a szerelemben nem ilyen könnyű a helyzete.

A magánéletemben még nem sikerült megfejtenem a siker titkát. Annyit már megtanultam, hogy csak olyan kapcsolatba szabad belemenni, amikor úgy érzed: jobb, mint egyedül – mondta Kata akkor a Hot!-nak.

Ám akkor még valószínűleg nem gondolta, hogy nem sokkal később ennyire egymásra hangolódnak a szintén szakmabeli Szente Vajkkal, aki a kollégái szerint olyan pörgős, mint egy elemes nyuszi: egyszerre dolgozik színészként, rendezőként és íróként.

Katáról köztudott, hogy ha munkáról van szó, teljes erőbedobással a feladatra koncentrál. Rendezőként így tett a Kölcsönlakás forgatásakor is. Zsidró Tamásnak bizony nem volt könnyű dolga: hetekig nélkülöznie kellett a kedvesét. Tavaly sem volt ez másként, amikor a legújabb, El a kezekkel a papámtól! című filmjét rendezte. Ám a mesterfodrásszal ezt már nem bírta ki a kapcsolatuk.

A munkaimádat tehát máris egy közös pont Kata és Vajk életében. A színésznő azt is elmondta korábban, hogy milyen szempontok fontosak számára a szerelemben.

Legyen meg a kölcsönös tisztelet, és fontos az intellektus. Szeretek beszélgetni. Nincs annál jobb, ha a pároddal tudsz beszélgetni, sokat nevetni.

Vajk köztudottan humoros figura, amit számos vígjátékban kamatoztatott íróként. Ráadásul saját bevallása szerint szabad a szíve; több mint egy év után szakított Tiborcz Fannival, aki az egyik darabjában dolgozott táncművészként. A Puskás-musicalt is Vajk írta és rendezte, amelynek a bemutatóján Kata is részt vett. Azt beszélik színházi körökben, hogy utána kezdtek el igazán ismerkedni.

A Hot! megkereste Szente Vajkot, hogy meséljen új szerelméről, s bár nem tagadta a kapcsolat létezését, egyelőre nem kívánt nyilatkozni.